Home » Geen categorie » Belgische finale in Glasgow

Belgische finale in Glasgow

Belgische finale in Glasgow

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Op de Challenger van Glasgow, The Scottish Championships (€ 42 500), komt er een Belgische finale. Ruben Bemelmans (ATP-173) en Niels Desein (ATP-195) zullen elkaar daar bekampen voor de titel.

Met drie Belgen in de kwartfinales en twee in de halve finales was het toernooi van Glasgow sowieso al geslaagd voor België. Maar Bemelmans en Desein zetten beiden nog een kers op de taart door zich te plaatsen voor de 100 % Belgische finale.

Desein (foto) was oppermachtig in zijn halve finale. Hoewel hij als underdog begon tegen de Kazach Aleksandr Nedovyesov (ATP-123), het eerste reekshoofd, had hij op geen enkel moment problemen met zijn tegenstander. Met zware 6-1, 6-1-cijfers plaatste de 27-jarige Belg zich in minder dan een uurtje voor de finale.

Derde reekshoofd Bemelmans had net wat meer moeite in zijn halve finale. Tegen Authom-killer David Guez (ATP-223) werd het namelijk een evenwichtige strijd. Bemelsmans profiteerde in de eerste set echter optimaal van het lage servicepercentage van Guez en brak drie keer. Zelf moest hij zijn opslag maar een keer inleveren, en dus haalde hij even later de eerste set binnen: 6-3. In de tweede set werd het nog wat spannender en gaf geen enkele speler toe. Tot 5-5 bleef de partij in evenwicht, maar met een ultieme eindsprint pakte Bemel de set en zo ook het finaleticket: 7-5.

In die finale wordt het dus een Belgisch duel tussen Desein en Bemelmans. Die laatste is na zijn titel van vorige week ondertussen al negen wedstrijden op rij ongeslagen, en ook de onderlinge duels spreken in het voordeel van Bemel. Van de acht keer dat beide heren elkaar al in de ogen keken, won Desein er namelijk maar twee (in 2003 en in 2008). Hun laatste match dateert echter al wel weer van 2011.

Deel dit artikel

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Rob van Roy

Rob van Roy

Meer nieuws