Home » Geen categorie » Belgische finale in Griekenland

Belgische finale in Griekenland

Belgische finale in Griekenland

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

In Griekenland, op de 2nd Hellenic Zeus in Heraklion ($ 10 000), staat er zondag een volledig Belgische finale gepland. Zowel Kimmer Coppejans (foto) als Gemain Gigounon bereikten die finale en zullen morgen onderling uitmaken wie de titel op zijn palmares mag schrijven.

Het Griekse hardcourt in Heraklion is de Belgen goed gezind. Kimmer Coppejans (ATP-608) haalde er de afgelopen twee weken al telkens de kwartfinales en vorige week pakte Germain Gigounon (ATP-422) er zelfs de titel. En ook deze week doen de twee Belgische talenten het dus goed.

Kimmer Coppejans bereikte de finale door onderweg onder andere het derde reekshoofd, de Tsjech Roman Jebavy (ATP-414) uit te schakelen. In de halve finale moest hij het opnemen tegen de Fransman Alexis Musialek (ATP-678). Na twee spannende sets was het uiteindelijk de Belg die aan het langste eind trok: 7-6 (7-5) en 7-5.

Germain Gigounon, het vierde reekshoofd, had het een stuk makkelijker in zijn halve finale. Tegen tweede reekshoofd Edward Corrie (ATP-329), die eerder al landgenoot Julien Cagnina (ATP-729) uitschakelde in de tweede ronde, kwam Gigounon nooit echt in de problemen. Met twee keer 6-2 verzekerde hij zich van een plaats in de finale, en daar was hij natuurlijk blij mee:

“Fantastische match vandaag! Tegen Corrie, het tweede reekshoofd, gewonnen met 6-2 en 6-2! Morgen opnieuw een finale!”

Voor Germain Gigounon en Kimmer Coppejans wordt het hun eerste ontmoeting. Gigounon kan zondag zijn vijfde titel op zijn naam schrijven, terwijl Coppejans nog op zoek is naar zijn eerste.

“Germain Gigounon op weg naar zijn tweede titel?”

Deel dit artikel

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Rob van Roy

Rob van Roy

Meer nieuws