Home » Geen categorie » Belgische halve finale in Havré

Belgische halve finale in Havré

Belgische halve finale in Havré

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Op het ITF-toernooi van Havré maken ze zich op voor een volledig Belgische halve finale. Zowel Kimmer Coppejans (foto) als Alexandre Folie wisten zich bij de laatste vier te scharen. Ook in het dubbelspel staan er al minimaal twee Belgen in de finale.

Kimmer Coppejans (ATP-560) stond voor een moeilijke opdracht tegen de 31-jaar oude Dimitar Grabul (ATP-1995). Grabul plaatste zich via de kwalificaties voor de hoofdtabel, maar speelde vorige week ook al de halve finales op het ITF-toernooi van Brussel. Toch had Coppejans in de eerste set geen enkel probleem met zijn tegenstander: 6-0. In de tweede set bood Grabul beter weerwerk. Even wat concentratieverlies was voldoende voor Grabul om de wedstrijd een set te verlengen: 4-6.

En die derde set werd ongelofelijk spannend. Geen van beide heren wou nog wijken, en dus moest een tiebreak de beslissing brengen. Daarin was het Coppejans die net iets meer kon: 7-4.

En zo gaat Kimmer Coppejans naar de halve finale. Daarin moet hij het opnemen tegen landgenoot Alexandre Folie (ATP-486), het zesde reekshoofd. Hij was in de halve finale te sterk voor een andere Belg, tweede reekshoofd Germain Gigounon (ATP-317). Met twee keer een break voorsprong wist Folie zich te verzekeren van de overwinning: 6-4 en 6-4. Folie en Coppejans speelden al twee keer eerder tegen elkaar, twee keer op Belgische gravel. In 2011 won Folie, maar in 2012 trok Coppejans aan het langste eind, al kwam dat doordat Folie in de derde set de handdoek in de ring gooide.

Ook in het dubbelspel gaat het de Belgen voor de wind. Het dubbelteam Romain Barbosa en Jordan Paquot plaatsten zich namelijk voor de finale door een ander Belgisch duo, Sander Gille en Joran Vliegen, uit te schakelen na een super-tiebreak. Ook Romain Bogaerts en Alexandre Folie maken nog kans op een plaatsje in de finale, maar daarvoor moeten zij nog eerst voorbij een Australisch duo.

Deel dit artikel

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Rob van Roy

Rob van Roy

Meer nieuws