Home » Geen categorie » Belgische halve finale op de Iris Ladies Trophy Brussel

Belgische halve finale op de Iris Ladies Trophy Brussel

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Op de Iris Ladies Trophy ($10 000) hebben Klaartje Liebens (WTA-432) en Sofie Oyen (geen ranking) zich geschaart bij de laatste vier. In een Belgisch duel zullen zij uitmaken wie de finale haalt.

TennisDirect campagne interclub maart 2021
TennisDirect campagne interclub maart 2021

De 19-jarige Liebens is topreekshoofd in Brussel. In de eerste ronde haalde ze het van de Amerikaanse Jaeda Daniel, en daarna klopte ze landgenote Steffi Distelmans met 6-2 6-3. De Griekse Valentini Grammatikopoulou maakt het Liebens knap lastig in de kwartfinale, maar uiteindelijk trok het eerste reekshoofd toch met 1-6 6-3 7-6(10) aan het langste eind.

Oyen beleeft dan weer een waar sprookje in Brussel, waar ze haar eerste toernooi van 2014 speelt. Via de kwalificaties wist de 22-jarige Oyen zich te plaatsen voor de hoofdtabel, waarin ze in de kwartfinale afrekende met het Italiaanse vierde reekshoofd Camilia Rosatello met 6-4 4-6 6-0.

In een Belgische halve finale mogen Liebens en Oyen uitmaken wie de finale bereikt in Brussel. De andere halve finale gaat tussen tweede reekshoofd Alice Metteucci uit Italië en het Russische derde reekshoofd Natela Dzalamidz.

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

MEER NIEUWS

Andrey Rublev - © Barcelona Open Banc Sabadell

Rusland wint derde Davis Cup

Rusland heeft voor de derde keer in de geschiedenis de Davis Cup gewonnen. Daniil Medvedev (ATP-2) en Andrey Rublev (ATP-5) klaarden de klus in de finale tegen Kroatië.

LEES MEER