Home » Geen categorie » Belgische jongens pakken brons op EK junioren

Belgische jongens pakken brons op EK junioren

Belgische jongens pakken brons op EK junioren

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Op het EK tennis voor junioren hebben Zizou Bergs (ITF-60) en Seppe Cuypers (ITF-72) knap de bronzen medailles weggekaapt in het dubbelspel. In het Zwitserse Klosters moesten ze uiteindelijk in de halve finales de duimen leggen voor de latere winnaars.

Onder toeziend oog van Maxime Braeckman reisden de Belgische topjunioren vorige week af naar Klosters in Zwitserland. Op het plaatselijke gravel werd daar namelijk het Europese kampioenschap voor junioren -18 uitgevochten. En daar kwam er dus ook Belgisch succes.

Cuypers en Bergs vormen op het veld een goed team. Dat lieten ze eerder al een paar keer zien, en ook op het EK voor junioren deden ze samen als achtste reekshoofden een gooi naar de titel. Hoewel ze het in hun derde ronde even moeilijk hadden en een supertiebreak nodig hadden, gingen ze verder als een speer richting halve finales. In die halve finales kruisten ze de degens met de Poolse tweede reekshoofden: Piotr Matuszewski (ITF-32) en Kacper Zuk (ITF-27).

In een spannende eerste set kregen beide teams kansen om het laken naar zich toe te trekken. Een tiebreak moest uiteindelijk de beslissing brengen, en daarin bleken de Polen net dat tikkeltje beter te zijn: 6-7 (5-7). Dat was de motivatie die Matuszewski en Zuk nodig hadden om nog een versnelling hoger te schakelen. Met 1-6 in de tweede set lieten ze Bergs en Cuypers achter op weg naar de finale.

Als halve finalisten waren Bergs en Cuypers echter al verzekerd van een gedeelde derde plaats en dus brons. De mentale boost waar deze medaille voor zorgt zal de jonge toptalenten zeker goed uitkomen. Beiden werden ze namelijk geselecteerd voor het Belgische team voor de kwalificaties van de European Summer Cup, de Europese junioren-equivalent van de Davis Cup, die deze week gespeeld worden.

Rob van Roy

Rob van Roy

Meer nieuws