Home » Geen categorie » Belgische jongens struikelen in kwalificaties van Astrid Bowl

Belgische jongens struikelen in kwalificaties van Astrid Bowl

Belgische jongens struikelen in kwalificaties van Astrid Bowl

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Hoewel twaalf Belgische jongens zich wisten te plaatsen voor de tweede ronde van de kwalificaties van de Astrid Bowl (Grade 1; Charleroi), kon niemand zich uiteindelijk verzekeren van een plaatsje op de hoofdtabel. Zo blijft het aantal Belgen op die hoofdtabel op acht steken.

Q2

Met twaalf waren ze, de jongens die op zondagochtend van start gingen in de tweede ronde van de kwalificaties van de Astrid Bowl. Elf van hen bleven echter steken in die tweede voorronde.

Het slechte nieuws begon al bij Arnaud Destrebecq (ITF-322). Het was voorzien dat hij het op zou nemen tegen de Nederlander Jing Long Weng (GR), maar nog voor de wedstrijd begon had Destrebecq zich al teruggetrokken. Ook Louis Guibert (GR) wachtte hetzelfde lot. Hij zou ook nooit op het plein verschijnen tegen zevende reekshoofd Arion Santinho Bueno Dos Reis (ITF-410), hem zo een vrijgeleide naar de derde voorronde gevend. Het was een voorteken voor een reeks aan Belgische nederlagen.

Valentin Guyot (GR) moest kansloos toezien hoe negende reekshoofd Nikolas Sanchez-Izquierdo (ITF-639) hem versloeg: 1-6 en 1-6. Arnaud Bovy (GR) maakte het zijn tegenstander, tweede reekshoofd Thiago Seyboth Wild (ITF-164) een pak lastiger in de eerste set. De Braziliaan kon pas op het einde van die set het verschil maken (5-7), maar ging daarna door als een pletwals: 0-6. Ook Buvaysar Gadamauri (GR) had niet meer geluk. Derde reekshoofd Ajeet Rai (ITF-188) uit Nieuw-Zeeland bleek met 3-6 en 0-6 enkele maatjes te groot, terwijl Nederlander Boris Beumer (ITF-1 100) op zijn beurt met 1-6 en 0-6 de maat nam van Jeremy De Bodt (GR).

Ook de meeste andere Belgen die nog overbleven in de kwalificaties moesten vrij kansloos het onderspit delven. Tiende reekshoofd Guillaume Dermiens (ITF-939) kon het in zijn eerste set tegen Gilbert Soares Klier Junior (ITF-1 332) nog een tikkeltje spannend maken (4-6) maar bleek dan te licht om ook in de tweede set nog iets terug te doen: 0-6. Nicolas Demeroutis (GR) moest zich dan weer tevreden stellen met slechts één game tegen zesde reekshoofd Finn Reynolds (ITF-373): 1-6 en 0-6. Nicholas Rennie (ITF-1 454) en Simon Beaupain (GR) bleken ook niet in staat om veel in te brengen tegen hun tegenstrever en wonnen respectievelijk twee en drie games. Rennie legde met 1-6 en 1-6 de duimen tegen elfde reekshoofd Ronetto Van Tilburg (ITF-942) terwijl Beaupain naar huis moest na een 2-6 en 1-6-nederlaag tegen Andres Fernandez Canovas (ITF-204), het vierde reekshoofd.

De enige Belg die wel ongeschonden uit de tweede ronde kwam, was Robin Vanhauwe (ITF-1 176). In een Belgisch duel pakte hij de eerste set met 6-3 tegen achtste reekshoofd Charles Tzicas (ITF-579). In een spannende tweede set hielden beide spelers elkaar nadien in evenwicht, en dus besliste een tiebreak over de uitkomst. Ook daar kwam aanvankelijk geen afscheiding tot Vanhauwe bij 7-6 zijn matchpunt wist te verzilveren: 6-3 en 7-6 (8-6).

 

Q3

Vanhauwe was dus de enige Belg die zich zo kon plaatsen voor de derde en laatste kwalificatieronde. Later op zondag moest hij daarvoor de baan op tegen tweede reekshoofd Seyboth Wild, die eerder op de dag de maat had genomen van Bovy. Ongeacht de meer dan duizend plaatsen verschil op de ranking, deed Vanhauwe toch goed mee tijdens die partij. Hij vocht voor wat hij waard was, maar moest telkens als het er op aankwam erkennen dat Seyboth Wild net wat meer kon. Met 3-6 en 4-6 kon ook Vanhauwe dus zijn droom voor de hoofdtabel opbergen.

Hoofdtabel

Op die manier krijgen de Belgen die al zeker waren van de hoofdtabel niet nog extra gezelschap en blijft de teller dus steken op acht. Zizou Bergs (ITF-89) en Seppe Cuypers (ITF-91) waren gezien hun ranking sowieso geplaatst voor de hoofdtabel. De organisatie besliste daarnaast om Gauthier Onclin (ITF-1 362), Louis Herman (ITF-951), Theo Vandeweghe (ITF-984), Tom Pisane (ITF-1 221), Tibo Colson (ITF-1 332) en Jordan Decloet (ITF-746) een uitnodiging te sturen voor de hoofdtabel. Zij komen vanaf maandag in actie in de eerste ronde.

Zizou Bergs - © Zima Fotografie, www.zima.be
Zizou Bergs – © Zima Fotografie, www.zima.be

Overzicht

Q2: Valentin Guyot l.t. [9] Nikolas Sanchez-Izquierdo (ESP) 1-6 1-6
Q2: Arnaud Bovy l.t. [2] Thiago Seyboth Wild (BRA) 5-7 0-6
Q2: Robin Vanhauwe def. [8] Charles Tzicas 6-3 7-6 (6)
Q2: Buvaysar Gadamauri l.t. [3] Ajeet Rai (NZL) 3-6 0-6
Q2: Jeremy De Bodt l.t. [12] Boris Beumer (NED) 1-6 0-6
Q2: Simon Beaupain l.t. [4] Andres Fernandez Canovas (ESP) 2-6 1-6
Q2: Louis Guibert l.t. [7] Arion Santinho Bueno Dos Reis (BRA) – walkover
Q2: [5] Arnaud Destrebecq l.t. Jing Long Weng (NED) – walkover
Q2: Nicholas Rennie l.t. [11] Ronetto Van Tilburg (NED) 1-6 1-6
Q2: Nicolas Demeroutis l.t. [6] Finn Reynolds (NZL) 1-6 0-6
Q2: [10] Guillaume Dermiens l.t. Gilbert Soares Klier Junior (BRA) 4-6 0-6

Q3: Robin Vanhauwe l.t. [2] Thiago Seyboth Wild (BRA) 3-6 4-6

R1: [wc] Gauthier Onclin vs. Patrick Kypson (USA)
R1: [wc] Louis Herman vs. Oliver Crawford (USA)
R1: Seppe Cuypers vs. Alexandre Rotsaert (USA)
R1: [wc] Theo Vandeweghe vs. Tim Ruehl (GER)
R1: [wc] Tom Pisane vs. [Q] Gilbert Soares Klier Junior (BRA)
R1: [wc] Tibo Colson vs. Lucas Koelle (BRA)
R1: Zizou Bergs vs. Alexis Galarneau (CAN)
R1: [wc] Jordan Decloet vs. Mattias Simar (EST)

Rob van Roy

Rob van Roy

Meer nieuws