Home » ITF » Belgische junioren Céline Weynen en Elfya Ba pakken tweede titel op rij in Istanbul

Belgische junioren Céline Weynen en Elfya Ba pakken tweede titel op rij in Istanbul

Belgische junioren Céline Weynen en Elfya Ba pakken tweede titel op rij in Istanbul

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

De Belgische junioren Céline Weynen (ITF Junior-1427 en 14 jaar) en Elfya Ba (ITF Junior-2752 en 13 jaar) hebben voor de tweede week op rij een juniorentoernooi in Istanbul (Turkije, ITF J30) gewonnen.

In de finale namen de tieners knap de scalp van thuisspeelsters Bal Ayse (ITF Junior-3431 en 13 jaar) en Nehir Ertan (ITF Junior-948 en 15 jaar). Het werd twee keer 7-5 voor de Belgische achtste reekshoofden.

Op weg naar hun finale, versloegen Weynen en Ba o.a. de vierde en zevende reekshoofden.

Weynen en Ba beleefden zo een succesvolle tweeweekse in Istanbul. Ook vorige week pakten ze al de dubbeltitel, ook toen stond Ayse tegenover hen.

Weekje trainen voor Belgisch toptoernooi op T.C. Heiveld

De komende week lassen de meeste Belgische junioren wat rust en trainingen in om zich te focussen op het juniorentoernooi op Heiveld Tennis in Sint-Katelijne-Waver, waar vanaf 30 oktober een ITF J60 plaatsvindt. Weynen bevestigde aan Tennisplaza alvast dat ze die week opnieuw zal dubbelen met Ba.

(lees verder onder de Instagrampost)

Katarina Kujovic en Janne Vanden Abeele

Ook Katarina Kujovic (ITF Junior-729 en 16 jaar) en Janne Vanden Abeele (ITF Junior-2989 en 14 jaar) gooiden de afgelopen weken hoge ogen voor België in Turkije.

Twee weken geleden verloor het duo pas in de halve finale van Team Weynen en Ba. Afgelopen week was de tweede ronde, nota bene tegen Ayse en Ertan, echter al meteen het eindstation.

Kujovic kan echter vooral trots terugblikken op twee knappe enkeltoernooien. Twee weken geleden won ze de titel als eerste reekshoofd, afgelopen week strandde ze, als tweede reekshoofd, in de halve finale tegen de latere winnares Emma Bakyrdjan (ITF Junior-2941 en 16 jaar) uit Rusland. Het werd 2-6 en 4-6.

Deel dit artikel

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

Meer nieuws