Home » Geen categorie » Belgische junioren grijpen naast finale op European Summer Cup

Belgische junioren grijpen naast finale op European Summer Cup

Belgische junioren grijpen naast finale op European Summer Cup

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Op de kwalificaties voor de European Summer Cup, de Europese juniorencompetitie voor landenteams hebben de Belgische junioren zich niet kunnen plaatsen voor de finale. De meisjes onder de 16 jaar werden zevende, de jongens onder de 16 jaar vierde en de jongens onder de 18 jaar derde in hun poule.

Jongens U16 stranden op vierde plaats

Zizou Bergs, Boris Kamdem en Robin Vanhauwe grepen tegen Zweden naast een plek in de finale. Door de regen in Vinaros, Spanje, werd het dubbelspel uitgesteld. De Zweedse tandem Karl Friberg en Jonas Eriksson Ziverts haalde het met 6-1 en 6-2 van Bergs en Vanhauwe en zo moest het Belgische team kampen om brons tegen Spanje.

Vanhauwe moest als eerste aan de bak tegen Andres Fernandez Canavos, de Spanjaard bleek een maatje te groot en won in minder dan een uur met 6-2 en 6-1. Bergs bracht nadien het duel in evenwicht na een felbevochten zege tegen Nikolas Sanchez-Isquierdo : 6-7(5) 7-5 en 10-8. In het dubbelspel moesten Bergs en Kamden echter bij een 1-6 en 1-3 achterstand de strijd staken en zo werden ze vierde in hun poule.

Jongens U18 winnen strijd om derde plaats

Laurens Verboven, Loïc Juszczak en Lukas Daels (foto) streden na hun nipte nederlaag tegen Spanje om de derde plaats tegen Cyprus.

Daels bezorgde België het eerste punt door met 6-1 en 6-3 te winnen van Alexander Abraham John. Ook Verboven was in twee sets te sterk voor Giorgos Konstantinou: 6-4 en 6-2. Als kers op de taart won de tandem Juszczak en Verboven ook het dubbelspel met 6-4 en 6-3 tegen het Cypriotische team.

Meisjes U16 behalen zevende plaats

De meisjes onder de 16 jaar verloren van Portugal en Israël en moesten tegen Cyprus strijden om de zevende plaats.
Emma Van Hee won haalde het met 6-1 en 6-3 van Panteleima Nicolaidou en bracht zo België op voorsprong. Ook Mathilde Trigaux was een maatje te groot voor haar tegenstandster, ze won met 6-2 en 6-0 van Eleni Makride. In het dubbelspel verloren Evi Nulmans en Trigaux geen enkel spelletje: 6-0 en 6-0.

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

Meer nieuws