Home » Geen categorie » Belgische junioren oogsten wisselend succes in Luxemburg

Belgische junioren oogsten wisselend succes in Luxemburg

Belgische junioren oogsten wisselend succes in Luxemburg

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

In Schifflange vindt momenteel de Luxembourg Outdoor Junior Open 2016 plaats. Op de hoofdtabel van dit Grade 4-toernooi tekenen heel wat Belgische jongens en meisjes present.

Louis Herman (ITF-837) mocht de spits afbijten. Hij nam het op tegen het eerste reekshoofd, Ien Schouten (ITF-308) uit Nederland. Herman vocht voor wat hij waard was, maar het niveauverschil bleek te groot. Met tweemaal 6-3 schakelde Schouten onze landgenoot meteen uit.

De volgende Belg op het appel was Gauthier Onclin (ITF-1014). Hij kruiste de degens met Jonas Erdmann (ITF-595), het zevende reekshoofd. Onclin won de eerste set ietwat verrassend met 6-3 en liep 3-0 uit in de tweede manche toen zijn Duitse tegenstander de handdoek in de ring wierp.

Herman en Onclin traden wat later samen aan in het dubbelspel. Ook dit keer kon Onclin profiteren van de opgave van zijn tegenstander. Bij een 6-0 en 3-1 stand in het voordeel van de Belgische jongens, hielden Alexander Marinov (NR) en Lennart Melzer (NR) het voor bekeken.

Guillaume Dermiens (ITF-1275) speelde vervolgens tegen Luc Morel (NR), een 15-jarige thuisspeler. Dermiens toonde zich niet onder de indruk en plaatste zich met 6-3 en 6-2 voor de tweede ronde. Jordan Decloet (ITF-924) keek de Nederlander Stijn Slump (ITF-407) in de ogen. Decloet kon het derde reekshoofd slechts drie spelletjes afsnoepen.

Frederic Jacobs (ITF-563) kende als zesde reekshoofd geen problemen met Luca Maffei (ITF-1584) uit Frankijk. Met 6-0 en 6-2 verzekerde Jacobs zich van een ticket voor de tweede ronde. Een paar uur later trad Jacobs aan de zijde van Tibo Colson (ITF-785) aan in het dubbelspel. Tegen het Zwitsers-Nederlandse duo Brian Bencic (ITF-757)/Matthijs Van Starkenburg (ITF-1005) trokken onze landgenoten in drie sets aan het langste eind, 7-6(1), 4-6 en 10-6.

Bij de meisjes kwamen Mathilde Trigaux (ITF-795) en Louise Wittouck (ITF-666) in actie. Trigaux versloeg achtste reekshoofd Estella Jaeger (ITF-714) in drie sets, 4-6, 7-6(2) en 6-0. Wittouck, als zevende reekshoofd geplaatst, had het niet onder de markt met Chantal Sauvant (ITF-1151). De Duitse won de eerste set met 6-3, Wittouck bracht de bordjes nadien met 7-6(5) in evenwicht. In set 3 toonde Sauvant zich wederom de sterkste, 6-3.

 

Chloë Lyssens Danneboom

Chloë Lyssens Danneboom

Meer nieuws