Home » Grand Slam » Belgische junioren redden het niet op Roland Garros

Belgische junioren redden het niet op Roland Garros

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Op Roland Garros (Frankrijk, Grand Slam) zijn alle Belgische junioren uitgeschakeld in het enkelspel. Door de regen werden de wedstrijden in het dubbelspel verplaatst naar dinsdag.

TennisDirect campagne interclub maart 2021
TennisDirect campagne interclub maart 2021

Romain Faucon (ITF-45) maakte maandag zijn debuut op Roland Garros. In de eerste ronde stond hij tegenover Hanwen Li (ITF-8). Het vijfde reekshoofd was een maatje te groot voor onze landgenoot en trok met 6-1 en 7-6 (1) aan het langste eind.

Raphael Collignon (ITF-25) speelde zijn tweede wedstrijd tegen Lukas Neumayer (ITF-48). De Oostenrijker haalde het na 1 uur en 18 minuten met 6-4 en 6-2.

Ook Alexander Hoogmartens (ITF-37) redde het niet. Onze landgenoot nam het op tegen thuisspeler Sean Cuenin (ITF-108). De Fransman won de eerste set met 5-7, waarna de partij stilgelegd werd door de regen. Hoogmartens won nog wel de tweede set met 6-3, maar moest in de beslissende set met 1-6 het hoofd buigen.

Door de regen werden de wedstrijden in het dubbelspel verplaatst naar dinsdag.

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

MEER NIEUWS

Andrey Rublev - © Barcelona Open Banc Sabadell

Rusland wint derde Davis Cup

Rusland heeft voor de derde keer in de geschiedenis de Davis Cup gewonnen. Daniil Medvedev (ATP-2) en Andrey Rublev (ATP-5) klaarden de klus in de finale tegen Kroatië.

LEES MEER