Home » Geen categorie » Belgische junioren spelen voor vijfde plaats op World Team Cup

Belgische junioren spelen voor vijfde plaats op World Team Cup

Belgische junioren spelen voor vijfde plaats op World Team Cup

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

De Belgische junioren rolstoeltennis hebben zich niet kunnen plaatsen voor de halve finales op de World Team Cup in Turkije. Ze verloren het beslissende dubbelspel tegen Rusland.

Op de terreinen van Club Ali Bey in Manavgat, Turkije moesten junioren Jef Vandorpe (ITF Boys-15) en Justin Peraux (ITF Boys-26) gisteren spelen voor een plaats in de halve finales op de World Team Cup. In groep A speelden ze hun laatste ontmoeting tegen Rusland.

Peraux verloor kansloos van de vijftien plaatsen hoger gerangschikte speler, Artur Saitgareev (ITF Boys-11). Onze landgenoot kon geen enkele game winnen en het werd 6-0 en 6-0.

Nielenaar Vandorpe had de zware taak om de stand terug in evenwicht te brengen en toch nog kans te maken in het beslissende dubbelspel. De World Team Cup bij de junioren is een gemengde competitie en de 13-jarige Vandorpe ontmoette de nummer één van de wereld bij de meisjes, Viktoriia Lvova (ITF Girls-1). Zonder enig probleem won hij de eerste set met 6-1. In de tweede set kon de Russische iets meer weerstand bieden maar werd het toch nog 6-3 voor de Belg.

In het dubbelspel toonden de Russische junioren een duidelijke meerwaarde en verloren onze jongens de strijd voor een plaats bij de laatste vier. De setstanden waren 6-1 en 6-2. Zo speelt de Belgische jeugd vandaag tegen GBR voor de 5de en 6de plaats.

Het Belgische herenteam speelt vandaag zijn laatste poulewedstrijd tegen GBR voor een plaats bij de laatste vier. Indien ze deze winnen eindigen ze als eerste in groep A van World Group 1 en komen ze uit tegen de winnaar van groep D, Japan of Oostenrijk.

Ronny Van Langendonck

Ronny Van Langendonck

Meer nieuws