Home » Grand Slam » Wimbledon » Belgische juniores halen 2 op 3 in Wimbledon

Belgische juniores halen 2 op 3 in Wimbledon

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Zowel Elise Mertens (ITF-9) als Greetje Minnen (ITF-78) hebben zich maandag geplaatst voor de tweede ronde van Wimbledon voor juniores. Clément Geens (ITF-13) is verrassend uitgeschakeld.

Mertens, negende reekshoofd op Wimbledon, gunde haar tegenstander, de Braziliaanse Carolina Meligeni Rodrigues Alves (ITF-51), slechts drie spelletjes. Na exact een uur spelen stond het 6-2 en 6-1 in het voordeel van de Belgische. In haar tweede ronde neemt Mertens het op tegen de Britse Katie Boulter (ITF-33). Zij versloeg Adrijana Lekaj (WTA-201) uit Kroatië met twee keer 6-3.

Minnen won van haar collega-kwalificatiespeelster Mami Adachi (ITF-68) uit Japan met 6-2, 2-6 en 6-2. In de tweede ronde wacht Belinda Bencic (ITF-1), het op papier onklopbare eerste reekshoofd.

Geens, geplaatst als dertiende reekshoofd, trof met de Canadees Hugo Di Feo (ITF-48) een haalbare kaart. Toch verloor de Belg verrassend de eerste set met 6-3. In de tweede set zette hij de bordjes weer gelijk (7-5), maar in set drie was het Di Feo die aan het langste eind trok: 9-7.

Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

MEER NIEUWS