Home » Grand Slam » Wimbledon » Belgische juniores halen 2 op 3 in Wimbledon

Belgische juniores halen 2 op 3 in Wimbledon

Belgische juniores halen 2 op 3 in Wimbledon

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Zowel Elise Mertens (ITF-9) als Greetje Minnen (ITF-78) hebben zich maandag geplaatst voor de tweede ronde van Wimbledon voor juniores. Clément Geens (ITF-13) is verrassend uitgeschakeld.

Mertens, negende reekshoofd op Wimbledon, gunde haar tegenstander, de Braziliaanse Carolina Meligeni Rodrigues Alves (ITF-51), slechts drie spelletjes. Na exact een uur spelen stond het 6-2 en 6-1 in het voordeel van de Belgische. In haar tweede ronde neemt Mertens het op tegen de Britse Katie Boulter (ITF-33). Zij versloeg Adrijana Lekaj (WTA-201) uit Kroatië met twee keer 6-3.

Minnen won van haar collega-kwalificatiespeelster Mami Adachi (ITF-68) uit Japan met 6-2, 2-6 en 6-2. In de tweede ronde wacht Belinda Bencic (ITF-1), het op papier onklopbare eerste reekshoofd.

Geens, geplaatst als dertiende reekshoofd, trof met de Canadees Hugo Di Feo (ITF-48) een haalbare kaart. Toch verloor de Belg verrassend de eerste set met 6-3. In de tweede set zette hij de bordjes weer gelijk (7-5), maar in set drie was het Di Feo die aan het langste eind trok: 9-7.

Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

Meer nieuws