Home » Grand Slam » Roland Garros » Belgische mannen kennen tegenstander in kwalificaties Roland Garros

Belgische mannen kennen tegenstander in kwalificaties Roland Garros

Belgische mannen kennen tegenstander in kwalificaties Roland Garros

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

De Belgische tennismannen kunnen zich gaan opmaken voor de kwalificaties van Roland Garros. Maandag werd er geloot en dinsdag staan de eerste partijen al op het programma.

Ruben Bemelmans (ATP-164) moet in de eerste ronde al meteen aan de bak tegen een reekshoofd. Met Adrian Ungur (ATP-132) treft hij namelijk de als 24ste geplaatste Roemeen. Ungur en Bemelmans speelden nooit eerder tegen elkaar.

Als Bemelmans de overwinning naar zich toe kan trekken in de eerste ronde, dan wacht in stadium twee misschien wel landgenoot Kimmer Coppejans (ATP-221). Coppejans moet daarvoor wel voorbij de Serviër Illja Bozoljac (ATP-202) geraken. Ook voor hen wordt het de eerste ontmoeting.

Niels Desein (ATP-235) moet dan weer het plein op tegen een noorderbuur. Met Thiemo De Bakker (ATP-128) krijgt hij het twintigste reekshoofd voor de kiezen. Ook zij zullen elkaar voor het eerst bekampen op het rode gravel van Parijs.

De op papier moeilijkste loting is echter weggelegd voor Germain Gigounon (ATP-260). Maandag kreeg hij nog het goede nieuws dat hij als allerlaatste met de kwalificaties mocht meedoen, maar de loting was hem iets minder gunstig gezind. Met de Argentijn Guido Pella (ATP-120) kruist hij namelijk de degens met het veertiende reekshoofd. Ook zij hebben nog geen eerdere ervaring kunnen opdoen tegen elkaar.

Maxime Authom (ATP-234), die zich ook slechts op het nippertje kon plaatsen voor de kwalificaties, kreeg dan weer de makkelijkste loting. Met een andere Argentijn, Juan Ignacio Londero (ATP-209), mag hij zeker niet klagen. Voor hen wordt het ook de allereerste ontmoeting op het allerhoogste niveau.

Verder staat op de eerste dag van Roland Garros 2014 ook nog de loting van de kwalificaties bij de vrouwen op het programma. In de pot daar zit An-Sophie Mestach (WTA-149).

[alert type=”info” title=”Programma dag Q1″]

Kimmer Coppejans (ATP-221) vs. Illja Bozoljac (SRB | ATP-202) – Court 8, 2de partij vanaf 10 uur

Ruben Bemelmans (ATP-164) vs. [24] Adrian Ungur (ROU | ATP-132) – Court 10, 2de partij vanaf 10 uur

Maxime Authom (ATP-234) vs. Juan Ignacio Londero (ARG | ATP-209) – Court 15, 10 uur

Germain Gigounon (ATP-260) vs. [14] Guido Pella (ARG | ATP-120) – Court 15, 4de partij vanaf 10 uur

Niels Desein (ATP-235) vs. [20] Thiemo De Bakker (NED | ATP-128) – Court 17, 10 uur

[/alert]

Rob van Roy

Rob van Roy

Meer nieuws