Home » Grand Slam » Wimbledon » Belgische mannen kennen tegenstander kwalificaties Wimbledon

Belgische mannen kennen tegenstander kwalificaties Wimbledon

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Het grastoernooi van Wimbledon start maandag met de kwalificaties. Zes Belgische mannen zullen proberen zich via drie wedstrijden te plaatsen voor het hoofdtoernooi. Bij de vrouwen komt An-Sophie Mestach (WTA-145) in actie, maar zij moet nog even wachten om haar tegenstrever te kennen.

TennisDirect campagne interclub maart 2021
TennisDirect campagne interclub maart 2021

Niels Desein (ATP-230) moet het opnemen tegen de Amerikaan Tim Smyczek (ATP-106), derde reekshoofd in de kwalificaties. Yannick Mertens (ATP-256) treft de Japanner Yuichi Sugita (ATP-143), en Germain Gigounon (ATP-258) moet aan de bak tegen de Australiër Matt Reid (ATP-202). Thuisspeler Brydan Klein (ATP-440) wordt de tegenstander van Maxime Authom (ATP-227), voor allen is het hun eerste ontmoeting.

Ruben Bemelmans (ATP-163) krijgt de kans om revanche te nemen tegen de Israëliër Amir Weintraub (ATP-194), voor het verlies in de Davis Cup na een spannende vijfsetter. Steve Darcis (ATP-389) kreeg een wildcard voor de kwalificaties, en moet aan de bak tegen de Oekraïner Illya Marchenko (ATP-180).

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

MEER NIEUWS

Andrey Rublev - © Barcelona Open Banc Sabadell

Rusland wint derde Davis Cup

Rusland heeft voor de derde keer in de geschiedenis de Davis Cup gewonnen. Daniil Medvedev (ATP-2) en Andrey Rublev (ATP-5) klaarden de klus in de finale tegen Kroatië.

LEES MEER