Home » Grand Slam » Wimbledon » Belgische mannen kennen tegenstanders kwalificaties Wimbledon

Belgische mannen kennen tegenstanders kwalificaties Wimbledon

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Vijf Belgische mannen proberen zich te kwalificeren voor de hoofdtabel in Wimbledon. Kimmer Coppejans (ATP-98), Niels Desein (ATP-166), Maxime Authom (ATP-174), Germain Gigounon (ATP-193) en Yannick Mertens (ATP-229) strijden vanaf maandag in Roehampton voor een plaatsje op de main draw.

TennisDirect campagne interclub maart 2021
TennisDirect campagne interclub maart 2021

Coppejans (foto) start als eerste reekshoofd aan de kwalificaties. In zijn eerste wedstrijd moet hij het opnemen tegen de Fransman Vincent Millot (ATP-209). Enkele weken geleden speelden ze reeds tegen elkaar tijdens de kwalificaties voor Roland Garros, toen trok onze landgenoot met 7-5 en 6-1 aan het langste eind.

Desein strijdt tegen de Fransman Enzo Couacaud (ATP-216) in zijn eerste wedstrijd. In 2014 won onze landgenoot van de Fransman in drie sets op het gravel van Nevers. Authom neemt het op tegen de Australiër John-Patrick Smith (ATP-160). Ze spelen voor het eerst tegen elkaar.

Gigounon treft 32e reekshoofd Michal Przysiezny (ATP-141) in de eerste ronde. In 2012 versloeg onze landgenoot de Pool in Sheffield na drie felbevochten sets. Mertens staat voor een moeilijke opgave tegen dertiende reekshoofd Austin Krajicek (ATP-115) uit de Verenigde Staten. Ook zij spelen voor het eerst tegen elkaar.

David Goffin (ATP-15), Steve Darcis (ATP-75) en Ruben Bemelmans (ATP-96) zijn rechtstreeks geplaatst voor de hoofdtabel. De kwalificatietabel bij de vrouwen wordt later bekend gemaakt.

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

MEER NIEUWS