Home » Grand Slam » Australian Open » Belgische mannen kennen tegenstrevers in kwalificaties Australian Open

Belgische mannen kennen tegenstrevers in kwalificaties Australian Open

Belgische mannen kennen tegenstrevers in kwalificaties Australian Open

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vanaf woensdag proberen Ruben Bemelmans (ATP-107), Kimmer Coppejans (ATP-127), Yannick Mertens (ATP-202), Germain Gigounon (ATP-264) en Niels Desein (ATP-271) door te stoten naar de hoofdtabel van de Australian Open. Ze weten nu hun tegenstanders in de eerste kwalificatieronde.

Woensdagnacht Belgische tijd startten de kwalificaties van de Australian Open. Vijf Belgen proberen drie kwalificatierondes te overleven en zo de hoofdtabel te bereiken. David Goffin (ATP-16) en Steve Darcis (ATP-109) staan al rechtstreeks op de hoofdtabel.

Bemelmans is als tweede reekshoofd in het kwalificatietoernooi een grote kanshebber op de hoofdtabel. Hij treft in de eerste ronde een haalbare kaart, de Australische thuisspeler Harry Bourchier (ATP-505) die een wildcard kreeg van de organisatie. Coppejans is het veertiende reekshoofd en moet in de eerste ronde ook aan de bak tegen een Australische wildcard, de amper 16-jarige Alex De Minaur (ATP-1574).

Mertens, Gigounon en Desein moeten in hun eerste kwalificatieronde de strijd aangaan met hoger gerangschikte spelers. De 28-jarige Mertens heeft het in zijn loting niet getroffen. Hij speelt in de eerste ronde tegen de Oezbeekse ex-top 100-speler Farrukh Dustov (ATP-163), een boomlange speler van 1 meter en 93 centimeter. Gigounon moet het opnemen tegen de Spanjaard Jordi Samper-Montana (ATP-198), terwijl Desein tegenover Tsung-Hua Yang (ATP-209) uit de Chinese Tapei staat.

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

Meer nieuws