Home » Grand Slam » US Open » Belgische mannen loten mooie affiches op US Open

Belgische mannen loten mooie affiches op US Open

Belgische mannen loten mooie affiches op US Open

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

David Goffin (ATP-13), Steve Darcis (ATP-65) en Ruben Bemelmans (ATP-95) zullen de Belgische eer verdedigen op de US Open. Hun eerste tegenstanders op de hoofdtabel zijn bekend.

De laatste grandslam van het jaar staat voor de deur. Op de US Open staan er drie Belgische mannen rechtstreeks op de hoofdtabel. Joris De Loore (ATP-199) speelt vrijdagavond Belgische tijd zijn laatste kwalificatieronde en kan ook nog de hoofdtabel bereiken.

Steve Darcis - © Vincent Van Doornick (Imagellan)
Steve Darcis – © Vincent Van Doornick (Imagellan)

Goffin, Darcis en Bemelmans kennen ondertussen hun eerste tegenstanders. Negende reekshoofd Goffin treft in de eerste ronde de 35-jarige Fransman Julien Benneteau (ATP-107). Het wordt hun tweede duel. In 2011 won de Fransman de eerste confrontatie. Darcis speelt in de eerste ronde tegen de 27-jarige Argentijn Guido Pella (ATP-73). Vorig jaar klopte Pella Darcis in een spannende vijfsetter in de eerste ronde van de Australian Open. Als Goffin en Darcis hun eerste ronde winnen, ontmoeten ze elkaar in een Belgisch duel in de tweede ronde.

Ruben Bemelmans - © Kate (flickr)
Ruben Bemelmans – © Kate (flickr)

Bemelmans heeft een moeilijke opdracht in zijn eerste ronde. De Limburger neemt het op tegen jong talent Lucas Pouille (ATP-20). Het wordt hun derde ontmoeting. In onderlinge duels staat het 1-1.

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

Meer nieuws