Home » Grand Slam » Roland Garros » Belgische mannen scoren 5 op 5 in kwalificaties

Belgische mannen scoren 5 op 5 in kwalificaties

Belgische mannen scoren 5 op 5 in kwalificaties

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

De kwalificaties van Roland Garros zijn uitstekend begonnen voor de Belgen. Steve Darcis (ATP-177), Ruben Bemelmans (ATP-187), Kimmer Coppejans (ATP-192), Arthur De Greef (ATP-196) en Yannick Mertens (ATP-220) wonnen alle vijf hun eerste ronde.

Mertens en Coppejans beten de spits af en begonnen om tien uur ‘s ochtends aan hun partij. Mertens won de eerste set tegen Egor Gerasimov (ATP-174) met 6-3 en kwam in de tweede set op een 2-0-voorsprong. Toen moest zijn tegenstander al de strijd staken met een opgave. In de tweede ronde wacht een duel met 24e reekshoofd Daniel Brands (ATP-138).Coppejans startte schitterend in zijn eerste kwalificatieronde. Hij snelde met 6-4 en 6-2 voorbij Blaz Rola (ATP-197). In de tweede ronde speelt Coppejans tegen de Roemeen Marius Copil (ATP-180) die 23e reekshoofd Go Soeda (ATP-129) klopte.

Yannick Mertens - © Philippe Buissin/IMAGELLAN
Yannick Mertens – © Philippe Buissin/IMAGELLAN

Darcis en Bemelmans betraden als volgende Belgen het gravel. Darcis zet zijn comeback knap verder en won met 3-6, 6-1 en 6-2 van Nikola Milojevic (ATP-233). Bemelmans maakte zijn wederoptreden na zijn rugblessure en boekte meteen succes. De Genkenaar haalde het met 6-3,6-3 van het 30e reekshoofd Thiago Monteiro (ATP-189). In de tweede kwalificatieronde mogen Bemelmans en Darcis tegen elkaar strijden voor een plaats in de volgende ronde.

Ruben Bemelmans en Steve Darcis - © Philippe Buissin/ IMAGELLAN
Ruben Bemelmans en Steve Darcis – © Philippe Buissin/ IMAGELLAN©Philippe Buissin/ IMAGELLAN

De 24-jarige De Greef zorgde voor de kers op de taart met de vijfde Belgische zege. Hij ging met 7-5 en 7-6 voorbij de taaie tegenstander Jurgen Zopp (ATP-160). In de tweede kwalificatieronde moet De Greef aan de bak tegen 19e reekshoofd Carlos Berlocq (ATP-126).

Arthur De Greef - © Philippe BUISSIN / IMAGELLAN
Arthur De Greef – © Philippe BUISSIN / IMAGELLAN

De sterke prestaties van de Belgen bleef niet opgemerkt. Op Twitter kregen onze landgenoten felicitaties op het officiële account van Roland Garros.

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

Meer nieuws