Home » Geen categorie » Belgische meisjes laten geen game liggen in Mexico

Belgische meisjes laten geen game liggen in Mexico

Belgische meisjes laten geen game liggen in Mexico

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Op het juniorentoernooi in Mexico, de Abierto Juvenil Mexicano (Grade A), zijn de Belgische juniores goed begonnen aan hun laatste toernooi van 2012. Zowel Elise Mertens (foto) als Britt Geukens plaatsten zich zonder enige moeite voor de tweede ronde.

Eliste Mertens (ITF-19), het derde reekshoofd in Mexico, moest de baan op tegen thuisspeelster Itzi Janikuari Torres Millan (NG), die zich via de kwalificaties plaatste voor de hoofdtabel. Mertens had echter op geen enkel moment problemen met Torres Millan en won simpel met tweemaal 6-0.

Ook Britt Geukens (ITF-221) kreeg met de Mexicaanse wildcard Ana Paula Coquis een niet-gerangschikte speelster tegenover zich. De uitkomst was hetzelfde: ook Geukens smeerde haar tegenstandster een double bagel aan.

In de tweede ronden wacht er voor beide meisjes een moeilijkere klip om te omzeilen. Elise Mertens neemt het op tegen de Zwitsterse Jil Belen Teichmann (ITF-324) en Britt Geukens moet de baan op tegen het tiende reekshoofd, de Britse Harriet Dart (ITF-113). Het wordt voor beide Belgische talenten een eerste ontmoeting met hun tegenstander.

Later deze week komen Mertens en Geukens ook nog in actie in het dubbelspel. Geukens treedt daarin aan met een Mexicaanse partner, terwijl Mertens haar kans waagt met de Zwitsterse Kennel.

Rob van Roy

Rob van Roy

Meer nieuws