Home » Geen categorie » Belgische meisjes scoren twee op drie in Lexington

Belgische meisjes scoren twee op drie in Lexington

Belgische meisjes scoren twee op drie in Lexington

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Alison Van Uytvanck (WTA-117) en Greet Minnen (WTA-341) hebben zich geplaatst voor de kwartfinale van het ITF-toernooi van Lexington ($ 50 000). An-Sophie Mestach (WTA-211) ging onderuit in het enkelspel, maar staat wel in de halve finale van het dubbelspel.

Topreekshoofd Van Uytvanck moest in haar tweede partij aan de bak tegen de Australische kwalificatiespeler Alison Bai (WTA-388). Onze landgenote kende weinig moeite met haar tegenstandster en won in 1 uur en 14 minuten met 6-2 en 6-3. In de kwartfinale neemt Van Uytvanck het op tegen de Australische Arina Rodionova (WTA-234).

Alison Van Uytvanck - © Philippe Buissin/IMAGELLAN
Alison Van Uytvanck – © Philippe Buissin/IMAGELLAN

Kwalificatiespeelster Minnen zorgde voor een stunt door de Amerikaanse Kristie Ahn (WTA-229) in twee sets te kloppen. Minnen won in 1 uur en 12 minuten met 6-2 en 6-3. Onze landgenote strijdt tegen thuisspeelster Jamie Loeb (WTA-255) om een plaats in de halve finale.

Mestach overleefde de tweede ronde niet, zij verloor met 7-6(5) en 6-0 van de Servische Jovana Jaksic (WTA-204). In het dubbelspel staat Mestach (WTA D-81) samen met haar Amerikaanse dubbelpartner Maria Sanchez (WTA D-59) in de halve finale na een walkover. Daarin moeten ze aan de bak tegen het Amerikaanse duo Sophie Chang (WTA D-249) en Alexandra Mueller (WTA D-583).

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

Meer nieuws