Home » Grand Slam » Wimbledon » Belgische meisjes scoren twee op drie op Wimbledon

Belgische meisjes scoren twee op drie op Wimbledon

Belgische meisjes scoren twee op drie op Wimbledon

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Elise Mertens (WTA-131) en An-Sophie Mestach (WTA-165) hebben zich geplaatst voor de tweede kwalificatieronde van Wimbledon. Ysaline Bonaventure (WTA-145) kon haar eerste wedstrijd niet winnen.

Bonaventure moest het opnemen tegen Amerikaanse Jessica Pegula (WTA 171). Begin dit jaar won Banventure makkelijk hun onderlinge duel in Hobart, maar in Londen waren de rollen omgedraaid. Ze verloor met 6-1 en 6-1.

Mestach moest eveneens aan de bak tegen een speelster uit de Verenigde Staten, de 21-jarige Sachia Vickery (WTA-180). Ze won de eerste set met 6-2 maar Vickery kwam met 6-7(4) langszij. In de derde set trok onze landgenote met 6-3 aan het langste eind. In de volgende ronde wacht een duel met topreekshoofd Tatjana Maria (WTA-103) uit Duitsland.

Elise Mertens - © Melissa Van de Wiele
Elise Mertens – © Melissa Van de Wiele

Ook Mertens wist haar eerste wedstrijd in Wimbledon te winnen, ze haalde het met 6-4 en 6-4 van de Bulgaarse Elitsa Kostova (WTA-184). In de volgende ronde wacht een duel met vierde reekshoofd Aleksandra Krunic (WTA-120) of de Nederlandse Cindy Burger (WTA-162). Mertens en Mestach komen ook samen in actie in de kwalificaties van het dubbelspel.

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

Meer nieuws