Home » Geen categorie » Belgische rollers in halve finale tegen Groot-Brittannië op World Team Cup

Belgische rollers in halve finale tegen Groot-Brittannië op World Team Cup

Team Belgium heeft zich op het wereldkampioenschap rolstoeltennis in het Nederlandse Alphen aan de Rijn geplaatst voor de halve finales. In hun laatste poulewedstrijd klopten ze Oostenrijk met 3-0. In de halve finale spelen ze tegen Groot-Brittannië.

Het Belgische rolstoeltennisteam onder leiding van coach Marc Grandjean staan voor het tweede jaar op rij in de halve finales van de BNP Paribas World Team Cup. Vorig jaar behaalden ze een bronzen medaille na een overwinning tegen Polen.

Na de winst tegen vierde reekshoofd Argentinië, hadden de Belgen het lot in eigen handen om een plaats bij de laatste vier te handhaven. Hiervoor moesten ze winnen tegen Oostenrijk. De 17-jarige belofte, Jef Vandorpe (ITF Wheelchair-21) moest het in de eerste partij opnemen tegen Nico Langmann (ITF Wheelchair-30). In de eerste set had onze landgenoot weinig problemen en won met 6-1. De Oostenrijker kwam echter in de tweede set beter in zijn spel en maakte het de Belg niet makkelijk. Uiteindelijk was het toch Vandorpe die aan het langste eind trok en de set won met 7-5. Een goede uitgangspositie voor Joachim Gérard (ITF Wheelchair-9) om de klus te klaren tegen de veteraan Martin Legner (ITF Wheelchair-26). De Belgische nummer kwam op geen enkel moment in de problemen en won makkelijk met 6-1 en 6-2. Hierdoor was het dubbelspel niet meer belangrijk, maar uit principe werd deze wedstrijd toch nog gespeeld. Reservespeler Mike Denayer (ITF Wheelchair-101) mocht aan de zijde van zijn boezemvriend Gérard aantreden tegen Langmann en Jozeph Riegler (ITF Wheelchair-39). De voormalige winnaars van de World Team Cup bij de junioren in 2005 en 2006, Gérard en Denayer deden wat van hen verwacht werd, winnen in twee sets. De setstanden waren 6-3 en 6-1.

Halve finales

Door een ongeslagen parcours in de poulewedstrijden spelen de Belgen in de halve finale tegen het eerste reekshoofd, Groot-Brittannië. Het Britse team kan uitpakken met een sterk team, waarbij de nummer een van de wereld Alfie Hewett en regerend Paralympisch kampioen Gordon Reid (ITF Wheelchair-5) de leiding nemen en reservespeler Dermot Bailey (ITF Wheelchair-70) het team aanvult. De andere halve finale wordt gespeeld tussen Frankrijk en Japan.

De wedstrijd tussen België en GBR is vrijdag vanaf 10.00 uur live te volgen via livestream                                    https://www.youtube.com/watch?v=KbT3pOzvKzI