Home » Geen categorie » Belgische rolstoeltennisdames kunnen zich deze week in Portugal kwalificeren voor World Team Cup

Belgische rolstoeltennisdames kunnen zich deze week in Portugal kwalificeren voor World Team Cup

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Rolstoeltennissers Els Verhoeven (ITF Wheelchair-42) en Sofie Cox (ITF Wheelchair-84) starten morgen op de BNP Paribas World Team Cup Euro Qualifications in Vilamoura, Portugal. Ze strijden samen met Zwitserland en Zweden voor een plaats op de BNP Paribas World Team Cup, die plaatsvindt van 1 tot en met 7 mei 2017 op het Italiaanse eiland Sardinië.

TennisDirect campagne interclub maart 2021
TennisDirect campagne interclub maart 2021

Het Belgische damesteam rolstoeltennis, gevormd door Forest Wheels-leden Verhoeven en Cox, zitten momenteel in Portugal om deel te nemen aan de kwalificaties van de BNP Paribas World Team Cup, de wereldbeker rolstoeltennis voor landenteams. Drie teams zullen strijden om zich te kwalificeren voor de 2017 BNP Paribas World Team Cup, met België, Zweden en Zwitserland, dewelke alle drie tevens deelnamen in het European Qualification Event in Turkije in 2016. De drie landen zullen tegen elkaar spelen in een poulesysteem, waarbij de eerste twee landen in de rangschikking nog een finale spelen.

Vorig jaar was België, met een derde plaats, het hoogst geëindigd van de drie landen, terwijl Zwitserland en Zweden elkaar ontmoetten in de Play-off voor de vijfde plaats. Zwitserland won toen in het beslissende dubbelspel.

Onze landgenoten Cox en Verhoeven, die België in 2016 ook vertegenwoordigden, zullen het moeten opnemen tegen de Zwitserse dames Gabriela Buehler (ITF Wheelchair-39) en de nummer een bij de junioren, Nalani Buob (ITF Wheelchair-25) , die vorig jaar ook deelnamen. De Zwitsers kunnen ook rekenen op de ervaring van een voormalige bronzen Paralympische medaillewinnaar in het dubbel en ex-finaliste op de World Team Cup, Karin Suter (ITF Wheelchair-64). Voor Zweden komen Rebecka Bellander (ITF Wheelchair-51) en Sanna Klindt (ITF Wheelchair-63) in actie. Zij waren vorig jaar ook van de partij. Bellander won vorige week het toernooi van Vilamoura (ITF Futures Series, $ 3 000) in het enkel en samen met Klindt het dubbelspel.partnering Klindt. Het wordt dus een spannende strijd voor die ene plaats in de wereldgroep.

Ronny Van Langendonck

Ronny Van Langendonck

MEER NIEUWS

Ysaline Bonaventure - © Jimmie48 Tennis Photography

Bonaventure pakt dubbeltitel in Valencia

Ysaline Bonaventure (WTA D-607) heeft het dubbeltoernooi in Valencia (ITF, gravel, $ 80 000) op haar naam geschreven. Samen met de Georgische speelster Ekaterine Gorgodze (WTA D-113) haalde ze het in een spannende finale.

LEES MEER