Home » Geen categorie » Belgische rolstoeltennisdames starten met winst in Turkije

Belgische rolstoeltennisdames starten met winst in Turkije

Het Belgische nationale damesteam rolstoeltennis wonnen vandaag hun eerste ontmoeting op de Europese kwalificaties van de BNP Paribas World Team Cup in Antalya, Turkije. Ze wonnen met 2-1 tegen Denemarken.

Els Verhoeven (ITF Wheelchair-45) en Sofie Cox (ITF Wheelchair-106) spelen deze week in het Kaya Belek Resort Hotel, Belek voor een plaats op de BNP Paribas World Team in Tokyo, Japan. België werd ingedeeld in poule 2, samen met Denemarken en Oekraïne, waarbij de winnaar van deze poule zich kwalificeert voor de halve finales. Er zijn negen landen verdeeld in drie poules die strijden voor de winst.

In de eerste ontmoeting moesten de Belgische dames aan de slag tegen Denemarken. De Limburgse Cox moest het opnemen tegen Malene Olesen (ITF Wheelchair-72), maar na een spannende wedstrijd verloor ze met 7-5 en 6-3. Daarna was het aan de Oost-Vlaamse Verhoeven om de stand in evenwicht te brengen tegen Louise Charlotte Willerslev-Olsen (ITF Wheelchair-60). Verhoeven kwam niet echt in moeilijkheden en won de wedstrijd in twee sets. De setstanden waren 6-3 en 6-4. Later op de dag moest het dubbelspel voor de beslissing zorgen. In deze beslissende wedstrijd misten de Belgen hun start niet en wonnen de eerste set met 6-0. In de tweede set kregen ze iets meer tegenstand van de Deense dames, maar trokken toch aan het langste eind en wonnen met 6-3. “We hadden het moeilijker verwacht”, vertelde Verhoeven. Indien ze morgen winnen van Oekraïne plaatsen ze zich voor de halve finale.