Home » Geen categorie » Belgische rolstoeltennissers aan de slag op Flanders 25, Vandorpe verslaat vierde reekshoofd

Belgische rolstoeltennissers aan de slag op Flanders 25, Vandorpe verslaat vierde reekshoofd

Belgische rolstoeltennissers aan de slag op Flanders 25, Vandorpe verslaat vierde reekshoofd

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vandaag startte op TC Stade Leuven de zesde editie van het internationale rolstoeltennistoernooi, Flanders 25 (ITF 3 Series, $ 14 000). De Belgische deelnemers zorgden voor een wisselend succes in de eerste ronde. Jef Vandorpe (ITF Wheelchair-48) stuntte tegen de Fransman David Dalmasso (ITF Wheelchair-20) en won in twee sets.

De beloftevolle rolstoeltennisser Vandorpe heeft op de Flanders 25 voor een grote verrassing gezorgd. Hij versloeg het vierde reekshoofd Dalmasso met 6-1 en 64. Hiermee verslaat hij voor het eerst een top 20 speler bij de heren. In de kwartfinale speelt hij tegen de titelverdediger Gaetan Menguy (ITF Wheelchair-21), die in drie sets won van de Sri Lankaan Gamini Dissanayake (ITF Wheelchair-64).

Bij de dames won Els Verhoeven (ITF Wheelchair-43) het Belgisch onderonsje tegen de niet geklasseerde Nathalie Van Hecke met 6-1 en 6-0. In de kwartfinale moet Verhoeven het opnemen tegen de Zuid-Afrikaanse Mariska Venter (ITF Wheelchair-39). Liesbeth Chevalier (ITF Wheeichair-NG) verloor haar eerste internationale wedstrijd tegen het tweede reekshoofd, de Franse Emmanuelle Morch (ITF Wheelchair-29). De setstanden waren 6-0 en 6-0.

In de second draw waren er tien Belgen vertegenwoordigd. Hieronder vind je de uitslagen.

Eerste reekshoofd, Ivan Kindt (ITF Wheelchair-155) wint Belgisch duel van Johny Luyten (ITF Wheelchair-NG) met 6-1 en 6-2. Luyten maakte zijn internationale comeback na tien jaar. Zijn beste ranking was 35 op de wereldranglijst.

Tweede reekshoofd, Gert Vos (ITF Wheelchair-198) won van de Egyptenaar Mahmoud Youssef (ITF Wheelchair-535) met 6-3 en 6-0.

Justin Peraux (ITF Wheelchair-206) en Kristof Michils (ITF Wheelchair-481)winnen Belgisch onderonsje. Peraux tegen organisator Roland De Meersman (ITF Wheelchair-316) met 6-2 en 6-4 en Michils tegen Johan Demeure (ITF Wheelchair-343) met 7-5 en 6-0.

Joeri Van Assche (ITF Wheelchair-499), Bart Boeckx (ITF Wheelchair-NG) en Bart Verelst (ITF Wheelchair-533) verloren hun eerste ronde. Van Assche tegen de Nederlander Mitchel Graauw (ITF Wheelchair-221) met 6-1 en 6-3. Boeckx verloor in drie sets tegen de Egyptenaar Mohamed Abd El Hafez (ITF Wheelchair-245). Setstanden waren 6-4, 2-6 en 6-2. Verelst verloor tegen de Australiër Martyn Dunn (ITF Wheelchair-216) met 6-2 en 7-5.

Deel dit artikel

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Ronny Van Langendonck

Ronny Van Langendonck

Meer nieuws