Home » Geen categorie » Belgische rolstoeltennissers bij de laatste vier op de World Team Cup in Sardinië

Belgische rolstoeltennissers bij de laatste vier op de World Team Cup in Sardinië

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Op het Italiaanse eiland Sardinië heeft het Belgisch mannenteam voor een stunt gezorgd op het wereldkampioenschap rolstoeltennis voor landenteams, de BNP Paribas World Team Cup.  Na winst tegen Nederland eindigden ze als eerste in poule D en plaatsten zich voor de halve finales. Ze kregen hierbij de hulp van Argentinië dat verrassend won van Spanje.

TennisDirect campagne interclub maart 2021
TennisDirect campagne interclub maart 2021

Het Belgische internationale tennis zit in de lift… Na de prachtprestaties van het Nationale Davis Cup en Fed Cup team hebben nu ook de Belgische mannen van het Nationale rolstoeltennisteam voor een unieke prestatie gezorgd. Het team van coach Marc Grandjean moest vandaag winnen van Nederland om nog kans te maken op de halve finales.

Jef Vandorpe (ITF Wheelchair-65) speelde de eerste wedstrijd tegen Rody De Bie (ITF Wheelchair-251) en won met 6-3 en 6-4. Aansluitend moest Joachim Gérard (ITF Wheelchair-3) voor de winst zorgen tegen Carlos Anker (ITF Wheelchair-61). Anker moest de nummer een van Nederland, Maikel Scheffers (ITF Wheelchair-8) vervangen. Voor Gérard werd het een makkelijke klus en won met 6-2 en 6-3, waardoor het dubbelspel overbodig werd voor winst. Vandorpe en Gert Vos (ITF Wheelchair-116) speelden toch nog een spannende dubbel tegen De Bie en Anker en wonnen in drie sets. De setstanden waren 1-6, 7-6(8) en 10-7.

Halve finales

Na de winst tegen Nederland moesten onze Belgische heren wachten op de ontmoeting tussen Argentinië en Spanje om te weten of ze eerste of tweede eindigden in hun poule. In de eerste wedstrijd won de Spanjaard Martin De la Puente (ITF Wheelchair-29) tegen de Argentijn Ezequiel Casco (ITF Wheelchair-19) met 6-4, 5-7 en 6-3. In de tweede partij speelden de Spanjaard Daniel Caverzaschi (ITF Wheelchair-15) en de Argentijn Gustavo Fernandez (ITF Wheelchair-4) drie sets, wat het voor de Belgen alsmaar spannender maakte. Het was de Argentijn die uiteindelijk aan het langste eind trok en won met 6-2, 5-7 en 6-1. Nagelbijtend keken de Belgische rollers naar het beslissende dubbelspel tussen het Spaanse duo Caverzaschi en De la Puente en de Argentijnse tandem Fernandez en Casco. De Zuid-Amerikanen wonnen uiteindelijk met 7-5 en 6-1 en zorgden ervoor dat onze landgenoten aan de leiding kwamen in poule D. Hierdoor plaatste België zich voor het eerst in de geschiedenis van de World Team Cup voor de halve finales. In die halve finale spelen ze morgen tegen de winnaar van poule A, het eerste reekshoofd Frankrijk.

Ronny Van Langendonck

Ronny Van Langendonck

MEER NIEUWS