Home » Geen categorie » Belgische rolstoeltennissers in halve finale te Rue

Belgische rolstoeltennissers in halve finale te Rue

Belgische rolstoeltennissers in halve finale te Rue

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Joachim Gérard (ITF-4) en Jef Vandorpe (ITF Juniors-7) plaatsten zich vrijdag voor de halve finale op het rolstoeltennistoernooi van Baie de la Somme in Rue, Frankrijk (ITF 1 / Juniors Grade A, € 36 400).

Bij de heren won derde reekshoofd, Joachim Gérard in de kwartfinale vlot van de Nederlander Tom Egberink (ITF-10) met 6-1 en 6-0. In de halve finale speelt onze landgenoot tegen het tweede reekshoofd, de Fransman Nicolas Peifer (ITF-3). Twee weken geleden verloor Gérard nog in de finale van L’Ile de Re van Peifer en is de Belg klaar voor een revanche.

In het dubbelspel speelt Gérard met zijn Zweedse partner Stefan Olsson (ITF-8) de finale tegen het Franse duo Peifer en Stephane Houdet (ITF-2). Ze wonnen eerder van Frederic Cattaneo (FRA, ITF-12) en Martin de la Puente (ESP, ITF-27) met 6-1 en 6-1 en van het Britse duo Gordon Reid (ITF-5) en Alfie Hewett (ITF-14) met 5-7, 6-1 en 10-5.

De 14-jarige Jef Vandorpe (ITF Boys-7) speelde vandaag zijn eerste wedstrijd bij de junioren tegen de Zwitserse Nalani Boub (ITF Girls-5) en won zonder enige moeite met 6-0 en 6-0. Morgen speelt hij in de halve finale tegen de Nederlander Ruben Spaargaren (ITF Boys-11). Spaargaren won zijn kwartfinale tegen de Belg Justin Peraux (ITF Boys-22) in twee sets.

Peraux won zijn eerste wedstrijd met 6-0 en 6-0 tegen de Fransman Benjamin Piran (ITF Boys-75).

Vandorpe speelt morgen samen met Spaargaren alsook de finale van het dubbelspel. Daarin moeten ze het opnemen tegen het Spaans-Nederlandse duo De la Puente en Mitchel Graauw (ITF Boys-15).

 

Deel dit artikel

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Ronny Van Langendonck

Ronny Van Langendonck

Meer nieuws