Home » Geen categorie » Belgische rolstoeltennissers terug van een geslaagde World Team Cup

Belgische rolstoeltennissers terug van een geslaagde World Team Cup

Belgische rolstoeltennissers terug van een geslaagde World Team Cup

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Gisteren landden de 2 Belgische rolstoeltennis teams terug op Belgische bodem na een geslaagde week op de BNP Paribas World Team Cup in Turkije. Het juniorteam behaalde een verdienstelijke vijfde plaats en de heren kwamen als zesde uit de eindstrijd.

Het herenteam met Joachim Gérard (ITF-5) en Gert Vos (ITF-244) moesten hun laatste ontmoeting spelen tegen Zweden voor de vijfde en zesde plaats. Vos had een moeilijke kluif aan de ex-top tien speler en momenteel niet meer op de wereldranglijst staat, Peter Vikström. De Belg verloor met een droge 6-3 en 6-0.  Gérard moest het opnemen tegen Stefan Olsson (ITF-9) en het werd een driesetter. In de eerste set bleven ze aan elkaar gewaagd en moest een tiebreak zorgen voor de beslissing. Onze landgenoot trok aan het langste eind en won die tiebreak met 7-5. In de tweede set ging het er gelijkaardig aan toe, maar bracht Olsson de strijd in evenwicht na een 7-5 winst. De derde set was volledig voor Gérard en hij won deze met 6-1. Het dubbelspel werd dus beslissend om te zien wie die vijfde plaats zou bemachtigen. Het Zweedse team was trouwens de Paralympische kampioen van 2012 in Londen, dus het werd geen makkelijke opdracht. In de eerste set was het Belgische duo de sterkste en wonnen met 6-2, waarna de Zweden de stand in evenwicht brachten door de tweede set te pakken met 6-2. In de beslissende supertiebreak waren de Paralympische kampioenen te sterk en het werd 10-2. Toch een verdienstelijk resultaat, na de afwezigheid van Mike Denayer (ITF-74), die door ziekte moest thuisblijven.

image

Het juniorteam met Jef Vandorpe (ITF Boys-15) en Justin Peraux (ITF Boys-26) behaalden bij hun eerste deelname een prachtige vijfde plaats en bewezen hiermee dat ze hun gekregen wild card zeker verdienden. De toekomst is alvast verzekerd in het Belgische rolstoeltennis.

Voor Joachim Gérard wordt het deze week geen rustperiode, want vanaf morgen moet hij al terug aan de slag op het grandslam toernooi van Roland Garros in Parijs. We zullen zijn prestaties zeker opvolgen.

Deel dit artikel

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Ronny Van Langendonck

Ronny Van Langendonck

Meer nieuws