Home » Geen categorie » Belgische rolstoeltennissers verrassen op World Team Cup in Sardinië

Belgische rolstoeltennissers verrassen op World Team Cup in Sardinië

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Het nationale mannenteam rolstoeltennis nemen deze week deel aan de BNP Paribas World Team Cup in Sardinië, Italië. De Belgen werden ingedeeld met Spanje, Argentinië en Nederland. Na de nederlaag van gisteren tegen Spanje, zorgden de Belgen voor een grote verrassing door derde reekshoofd Argentinië te kloppen.

TennisDirect campagne interclub maart 2021
TennisDirect campagne interclub maart 2021

De Belgen, Joachim Gérard (ITF Wheelchair-3), Gert Vos (ITF Wheelchair-116) en debutant in het herenteam, Jef Vandorpe (ITF Wheelchair-65) onder leiding van coach, Marc Grandjean spelen deze week in Sardinië om zich te handhaven in wereldgroep 1 van de BNP Paribas World Team Cup. In een format met vier poules werden zij ingedeeld in poule D met Spanje, Argentinië en Nederland.

Gisteren speelden onze landgenoten hun eerste ontmoeting tegen Spanje. Vandorpe maakte zijn debuut bij het herenteam en moest aan de bak tegen Martin de la Puente (ITF Wheelchair-29). De Nielenaar verloor in twee sets met 6-4 en 6-1. In de tweede wedstrijd bracht Gérard de stand in evenwicht na een overwinning tegen Daniel Caverzaschi (ITF Wheelchair-15). Hij won met 6-3 en 6-2 tegen de Spaanse nummer een. In het beslissende dubbelspel namen Gérard en Vos het op tegen Caverzaschi en De la Puente, maar het waren de Spanjaarden die aan het langste eind trokken. De setstanden waren 6-3 en 6-1.

BELGEN VERRASSEN TEGEN DERDE REEKSHOOFD ARGENTINIÊ

In hun tweede poulewedstrijd tegen Argentinië moesten de Belgen winnen om nog een kans te maken voor een plaats in de kwartfinales. De 15-jarige Vandorpe begon weer als eerste aan de ontmoeting en speelde tegen de Argentijnse nummer drie, Agustin Ledesma (ITF Wheelchair-21). De Belg speelde een fantastische wedstrijd en won in twee sets met 6-2 en 6-4. Gérard maakte de klus helemaal af en won in twee sets van de nummer 4 van de wereld, Gustavo Fernandez. De setstanden waren 7-6(1) en 6-4. In het onbelangrijke dubbelspel kon coach Grandjean experimenteren en liet Gérard samen dubbelen met de youngster Vandorpe. Ook deze wedstrijd wonnen de Belgen in twee sets, 6-2 en 6-4.

Morgen spelen de Belgische rolstoeltennissers hun laatste poulewedstrijd tegen Nederland, die reeds tweemaal verloren. Bij winst eindigen ze als tweede in hun poule en plaatsen ze zich voor de kwartfinale.

Ronny Van Langendonck

Ronny Van Langendonck

MEER NIEUWS