Home » Geen categorie » Belgische studenten na thriller onderuit tegen Duitsland op Master U BNPParibas

Belgische studenten na thriller onderuit tegen Duitsland op Master U BNPParibas

Belgische studenten na thriller onderuit tegen Duitsland op Master U BNPParibas

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Op de Master U BNPParibas zijn de Belgische studenten er niet in geslaagd zich te plaatsen voor de halve finales. Duitsland bleek nipt te sterk na een razendspannende strijd. De vijfde plaats is nu het hoogst haalbare.

Emily Casteleyn (Vives) mocht de spits afbijten. Ze speelde een verdienstelijke partij, maar verloor met 3-6 4-6 van Jil Engelmann. Lang konden de Duitsers niet genieten van de bonus, want Michael Geerts (VUB) hing de bordjes alweer gelijk. Hij versloeg Demian Raab met 6-2 en 6-4. Lise Brulmans (KULeuven) moest na de middag haar meerdere erkennen in Julia Thiem (1-6 1-6), maar Jonas Merckx (VUB) trok de stand daarna weer gelijk. Hij gunde zijn Duitse opponent Cristoph Negritu amper drie spelletjes, 6-2 6-1.

Over naar de dubbelspelen dan waarbij de Belgische studenten opnieuw op achterstand kwamen. Emma Janssen (VUB) en Casteleyn verloren na een thriller van Julia Kimmelmann en Engelmann, 4-6 7-6 (5) 5-10. Het vervolg laat zich al raden. Merckx en Louis Cant (UGent) maakten er 3-3 van na een overwinning tegen Negritu en Raab, 7-6 (5) 6-1.

En dus moest het gemengd dubbel voor een beslissing zorgen. Geerts en Brulmans verweerden zich kranig tegen Kimmelmann en Domink Bartels, maar moesten uiteindelijk toch het hoofd buigen in twee sets, 4-6 2-6. Bijgevolg een 3-4 nederlaag en geen halve finale voor de Belgische studenten. Morgen (en zondag) strijden ze voor de plaatsen vijf tot en met acht. Eerste opponent daarbij wordt Frankrijk.

Steven Gijbels

Steven Gijbels

Meer nieuws