Home » ATP » Belgische tennisser geschorst voor gokken

Belgische tennisser geschorst voor gokken

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

De Tennis Integrity Unit heeft onze landgenoot Benjamin D’Hoe (NG) één maand geschorst. De organisatie, die strijdt tegen corruptie in het tennis, veroordeelt hem voor gokken op tenniswedstrijden.

De 22-jarige Belg stapte zelf naar de organisatie nadat hij geld had ingezet op tenniswedstrijden. Tijdens een hoorzetting gaf hij toe dat hij tussen 31 januari en 26 februari 2017 gegokt had op 257 tenniswedstrijden. Het ging om bescheiden bedragen in wedstrijden waarin D’Hoe zelf geen rol speelde.

De Tennis Integrity Unit hield rekening met de positieve elementen en kreeg zes maanden schorsing (waarvan vijf maanden voorwaardelijk) en 3.000 dollar boete (waarvan 2.500 dollar met uitstel). Door zijn schorsing mag D’Hoe een maand lang geen wedstrijd spelen of aanwezig zijn bij toernooien. Vanaf 24 mei is hij weer speelgerechtigd.

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

MEER NIEUWS

CONTACTEER ONS

Heb je zelf nieuws te melden, wil je een column laten publiceren of heb je een leuk idee voor Tennisplaza?

Tennisplaza is de bron bij uitstek voor de gepassioneerde tennisfan die op de hoogte wil blijven van het reilen en zeilen van de tenniswereld. Het is eigendom en valt onder het beheer van Largus.

Largus Group bv – Eekhoornlaan 2, 2910 Essen, België – BE 0691.823.202

Privacyverklaring | Cookieverklaring | Wedstrijdreglement

© 2012 – 2020 Largus | Alle rechten voorbehouden