Home » ITF » Belgische tennisvrouwen succesvol op W25 Pétange

Belgische tennisvrouwen succesvol op W25 Pétange

Belgische tennisvrouwen succesvol op W25 Pétange

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Op het ITF-toernooi van Pétange (Luxemburg, W25) staan deze week maar liefst zes Belgen op de hoofdtabellen. De eerste ronde was alvast een succes.

Enkel lucky loser Tilwith Di Girolami (WTA-747) overleefde de eerste ronde niet. Zij had ook de moeilijkste loting met het Oekraïense tweede reekshoofd Daria Snigur (WTA-105). Het werd 4-6 en 5-7.

Magali Kempen (WTA-241 en vierde reekshoofd), Yanina Wickmayer (WTA-331 en wildcard) en Sofia Costoulas (WTA-433) wonnen hun wedstrijd wel.

De 17-jarige Costoulas vocht zich op karakter naar de winst tegen de Franse Audrey Albie (WTA-318). De Limburgse werkte twee wedstrijdpunten weg en zegevierde met 6-7 (2), 7-6 (6) en 6-2. De wedstrijd duurde 3 uur en 2 minuten.

Ook Kempen had drie sets nodig in haar openingsmatch. De Franse kwalificatiespeelster Yaroslava Bartashevich (WTA-907) pakte de eerste set met 6-4, waarna Kempen de puntjes alsnog op de i zette: 6-1 en 6-3.

Wickmayer verloor op haar beurt weinig tijd (1 uur en 13 minuten om precies te zien) aan zesde reekshoofd Lena Papadakis (WTA-266) uit Duitsland: 6-3 en 6-1.

Dubbelspel

Voor Kempen (WTA D-258) is het een drukke week, al krijgt de Belgische wel een extra wedstrijd rust in het dubbelspel. Samen met de Zwitserse Xenia Knoll (WTA D-180) is ze namelijk eerste reekshoofd en vrijgesteld in de eerste ronde.

In de tweede ronde wacht een Belgische confrontatie met Di Girolami (WTA D-665) en thuisspeelster Marie Weckerle (NG).

Voor de Belgische tandem Florence Fohnen (WTA D-1361) en Sara Pantelic (ITF Junior-608) zit het toernooi er al op. De 17-jarigen verloren in de eerste ronde van het dubbelspel en eerder ook in de kwalificaties voor het enkelspel.

Vol aan de bak in tweede ronde

Alle overblijvende Belgen moeten vandaag alweer aan de bak. Kempen zelfs twee keer. In het enkelspel verloor ze alvast niet te veel krachten. De Estse Maileen Nuudi (WTA-608) moest zich deze ochtend al gewonnen geven met 6-1 en 6-3.

Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

Meer nieuws