Home » Geen categorie » Belgische toppers bevestigen op Rising Stars Tennis Tour van Havré

Belgische toppers bevestigen op Rising Stars Tennis Tour van Havré

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

De Belgische topreekshoofden bevestigen hun favorietenrol op het futurestoernooi van Havré (België, $ 15 000). Dit is een toernooi dat kadert in de Rising Stars Tennis Tour van BNP Paribas Fortis. 

TennisDirect campagne interclub maart 2021
TennisDirect campagne interclub maart 2021

Lucky loser Maxime Pauwels (ATP-1331) maakte dankbaar gebruik van zijn plaats op de hoofdtabel door in de eerste ronde afstand te nemen van Jakob Johansson-Holm (ATP-1162). Zijn tegenstander moest bij een 3-6, 6-4, 4-1 stand de handdoek in de ring gooien. In de tweede ronde moest hij zijn meerdere erkennen in Julien Cagnina (ATP-524) met 6-1 en 6-2.

Cagnina is het zesde reekshoofd deze week en kon in de eerste ronde met een double bagel winnen van Jabor Al-Mutawa (NG). In de kwartfinale neemt de Belg het op tegen het tweede reekshoofd Miomir Kecmanovic (ATP-392).

Julien Cagnina - © Philippe Buissin/IMAGELLAN
Julien Cagnina – © Philippe Buissin/IMAGELLAN

Jolan Cailleau (ATP-947) en Benjamin Dhoe (ATP-1162) vochten een Belgisch duel uit in de eerste ronde. Cailleau kwam er als winnaar uit met 6-1 en 7-6 (3). In de tweede ronde ging hij onderuit tegen Lukas Ollert (ATP-694), het zevende reekshoofd. De setstanden waren 6-2, 4-6, 0-6.

Geens en Heyman naar de tweede ronde

Topreekshoofd Clément Geens (ATP-296) heeft zijn eerste ronde ook winnend afgesloten. Hij versloeg de Australiër Scott Puodziunas (ATP-1226) met 7-6 (4) en 6-3. In de tweede ronde neemt hij het vandaag op tegen de Duitsers Nico Mertens (NG) die uit de kwalificaties komt.

Een ander Belgisch duel in de eerste ronde was er tussen Christopher Heyman (ATP-469), het derde reekshoofd, en Victor Poncelet (ATP-1453). Heyman wist relatief eenvoudig de winst binnen te halen met 6-4 en 6-3. De Belg speelt vandaag zijn tweede rondepartij tegen de Zwitser Mirko Martinez (ATP-1111).

Christopher Heyman - © Philippe Buissin/IMAGELLAN
Christopher Heyman – © Philippe Buissin/IMAGELLAN

koen

koen

MEER NIEUWS