Home » Geen categorie » Belgische vrouwen kunnen met opgeheven hoofd Brisbane verlaten

Belgische vrouwen kunnen met opgeheven hoofd Brisbane verlaten

Belgische vrouwen kunnen met opgeheven hoofd Brisbane verlaten

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

In Brisbane, Australië, zijn alle Belgische vrouwen uitgeschakeld op de Brisbane International (Premier, $ 1 000 000). Ysaline Bonaventure (WTA-170) strandde in de laatste kwalificatieronde en moest ook in het dubbelspel inpakken. Yanina Wickmayer (WTA-41) werd uitgeschakeld in de eerste ronde van het enkelspel.

Ysaline Bonaventure - © Jimmie48 Tennis Photography (www.j48tennis.net)
Ysaline Bonaventure – © Jimmie48 Tennis Photography (www.j48tennis.net)

Bonaventure stond na twee knappe kwalificatiematchen op een zucht van haar eerste hoofdtabel van 2016. Daarvoor moest ze echter nog wel eerst langs Elena Vesnina (WTA-115), het zevende reekshoofd, zien te geraken. In een spannende partij hielden beide speelsters elkaar goed in evenwicht zonder al te veel weg te geven. Op de belangrijke momenten wist Vesnina, de ex-nummer 21 van de wereld, echter telkens haar ervaring in de schaal te gooien om het verschil te maken. Met twee keer 5-7 kon ze uiteindelijk de maat nemen van YsaBona.

Ook voor Wickmayer zit het toernooi er op. Zij was rechtstreeks geplaatst voor de hoofdtabel, waar ze de Slowaakse Dominika Cibulkova (WTA-38) ontmoette. Zij speelden eerder al zes keer tegen elkaar, waarbij Cibulkova vier keer aan het langste eind trok. Deze keer was het echter Wicky die het beste startte. Met 6-3 pakte de Belgische de eerste set. Cibulkova liet niet zomaar begaan, en schakelde een versnelling hoger. Beide speelsters kregen heel wat kansen, maar het was Cibulkova die zowel in de tweede als de derde set net iets meer van die kansen benutte. Na een slijtageslag van meer dan twee uur kon ze dan ook juichen: 6-3, 4-6 en 4-6.

Ook in het dubbelspel komen er geen Belgen meer in actie. Bonaventure (WTA D-64) speelde voor het eerst samen met de Roumeense Raluca Olaru (WTA D-55). Tegen vierde reekshoofden Andreja Klepac (WTA D-25) en Alla Kudryavtseva (WTA D-29) waren ze echter niet opgewassen. Met 2-6 en 3-6 moesten ze hun meerdere erkennen in het Servisch-Russische duo.

Pas top comme journée. J’ai perdu mon simple 5-7 5-7 en ayant beaucoup d’opportunités, frustrant, mais très contente de…

Posted by Ysaline Bonaventure on zondag 3 januari 2016

Rob van Roy

Rob van Roy

Meer nieuws