Home » ITF » Belgische vrouwen succesvol in Grenoble

Belgische vrouwen succesvol in Grenoble

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Op het ITF-toernooi in Grenoble (Frankrijk, W25) doen onze landgenotes het uitstekend. Kimberley Zimmermann (WTA-475) pakte er al de titel in het dubbelspel en daar komt misschien nog een tweede Belgische eindoverwinning bij. Zowel Marie Benoit (WTA-239) als Maryna Zanevska (WTA-258) staan in de halve finales van het enkelspel.

TennisDirect campagne interclub maart 2021
TennisDirect campagne interclub maart 2021

Onze Belgische vrouwen doen het goed in Frankrijk. Zimmermann won er het dubbelspel aan de zijde van haar Roemeense partner Ioana Loredana Rosca (WTA-365).

Het Belgisch-Roemeense duo was in de finale te sterk voor Arianne Hartono (WTA-410) en Yuriko Lily Miyazaki (WTA-345). Ze wonnen in twee sets met 6-1 en 7-5.

(lees verder onder de tweet)

Enkelspel

Benoit of Zanevska kunnen zelfs nog voor een tweede Belgische titel zorgen in Grenoble. Beide vrouwen kwalificeerden zich voor de halve finales van het enkeltoernooi.

Benoit versloeg in haar kwartfinale de Chinese Jia-Jing Lu (WTA-202) in drie sets. Het werd 6-1, 2-6 en 6-0 in het voordeel van onze landgenote die het nu in de halve finale zal opnemen tegen het vijfde reekshoofd Viktorija Golubic (WTA-136).

De andere halve finale zal gespeeld worden door Zanevska en de Poolse Maja Chwalinska (WTA-220). Zanevska versloeg in haar kwartfinale het zesde reekshoofd Clara Tauson (WTA-144) met 7-6 (4) en 6-3.

Kunnen Benoit en Zanevska er een volledig Belgische finale van maken in Grenoble?

Sam Milde

Sam Milde

MEER NIEUWS