Home » Davis Cup » Bemelmans benut kansen niet en ziet Israël langszij komen

Bemelmans benut kansen niet en ziet Israël langszij komen

Bemelmans benut kansen niet en ziet Israël langszij komen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Ruben Bemelmans is er niet in geslaagd om zijn partij winnend af te sluiten. Nadat Steve Darcis eerder op de dag België op een 1-0 voorsprong had gebracht zag het er ook een aantal keren bijzonder goed uit voor Bemelmans. Hij vergat echter zijn kansen te benutten en uiteindelijk trok Weintraub aan het langste eind: 3-6, 6-2, 7-6 (2), 6-7 (4) en 4-6.

In de eerste set lukte het niet voor Ruben Bemelmans (ATP-155). De Belg maakte te veel fouten en op de belangrijke momenten profiteerde Amir Weintraub (ATP-184) daar optimaal van: 3-6. In de tweede set ging het beter voor Bemel. Hij beperkte zijn fouten terwijl er bij Weintraub steeds meer slordigheden in zijn spel kwamen. Dit maal was het aan de Belg om te profiteren: 6-2.

De derde set werd een stuk spannender. Geen van beide spelers wou buigen en geleidelijk krikte ze beiden hun niveau gevoelig op. Bemelmans’ service zorgde voor heel wat gratis punten, maar Weintraub zette daar een snedige en krachtige eenhandige backhand tegenover. De spelers stevende af op een tiebreak, al werd het nog even spannend toen Weintraub bij 5-5 een breakpunt verzilverde. Hij kon het niet omzetten en dus kwam er alsnog een tiebreak. Daarin was Ruben Bemelmans verschroeiend. Hij liep meteen 5-0 uit. Daarna kon Weintraub nog wel zijn twee eigen opslagen behouden, maar toen was het uit voor de Israëliet: 7-6 (7-2).

In de vierde set leek Ruben Bemelmans al snel naar een overwinning te lopen. Bij 1-1 ging hij door de opslag van Weintraub en bij 2-1 kreeg hij enkele kansen om die break te bevestigen. De Israëliet had echter nog geen zin om naar huis te gaan en zorgde alsnog voor de break. Daarna hielden beide spelers elkaar weer volledig in evenwicht, vooral steunend op hun sterkste kanten. Opnieuw moest er dus een tiebreak aan te pas komen om te bepalen wie de set zou winnen. In die tiebreak was het Bemelmans die bij 2-2 als eerste een minibreak kon verzilveren. Lang kon hij daar echter niet van genieten, want Weintraub keerde de situatie meteen om om even later zijn tweede setpunt te verzilveren: 6-7 (4-7).

Ook in de vijfde set wou geen van beide spelers wijken. De eerste die een gaatje vond was Weintraub. Bij 4-4 wist hij twee breakballen af te dwingen. De eerste kans was meteen raak. Weintraub mocht dus gaan opslaan om de wedstrijd af te maken en Israël langs zij te brengen. Het eerste matchpunt miste hij nog, maar bij het tweede was het wel raak. Een ontgoochelde Bemelmans droop af.

Ook Johan Van Herck was heel teleurgesteld. Ook morgen denkt hij een moeilijke dag tegemoet te staan. De eindconclusie was dan ook: “Het had gekund.”

[notice]Het fotoverslag van deze wedstrijd vindt u op onze Pinterestpagina (foto’s: © Melissa Van de Wiele)[/notice]

En zo staat het na dag 1 1-1 gelijk tussen België en Israël. Vrijdag volgt nog het dubbelspel en zondag nog twee enkelspelen.

Deel dit artikel

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Rob van Roy

Rob van Roy

Meer nieuws