Home » Grand Slam » Australian Open » Bemelmans en Authom naar laatste kwalificatieronde

Bemelmans en Authom naar laatste kwalificatieronde

Zowel Ruben Bemelmans als Maxime Authom (foto) hebben zich in twee sets weten te plaatsten voor de laatste kwalificatieronde van de Austrlian Open. De tegenstanders van de Belgen stribbelde enkel in de eerste set tegen, maar bleken niet in staat om Bemelmans of Authom van de winst te houden.

Ruben Bemelmans (ATP-115), het vierde reekshoofd in Melbourne, moest de baan op tegen de piepjonge Fransman Lucas Pouille (ATP-431). In het begin was de wedstrijd in evenwicht met een break voor beide mannen. Toen er echter voor de spreekwoordelijke knikkers gespeeld werd, was het Bemelmans die het verschil maakte: 6-4.

De tweede set was een stuk minder spannend. Vanaf het begin nam Bemel de controle en die liet hij niet meer los. Pouille probeerde nog wel enkele keren iets te forceren, maar Bemelmans werkte alle breakpunten weg en maakte de match af: 6-1. “Het ging goed vandaag, ik ben tevreden”, aldus de Belg.

Enkele minuten later vervoegde Maxime Authom (ATP-157) Ruben Bemelmans in die derde kwalificatieronde. Het eenendertigste reekshoofd had in zijn tweede ronde afgerekend met Dustin Brown (ATP-164), een Duitser met Jamaicaanse roots. Op voorhand werd een moeilijke wedstrijd voorspeld, en dat bleek ook waarheid te worden in de eerste set.

Maxime Authom kon al vroeg een break forceren, en had duidelijk de overhand in de wedstrijd tot ongeveer halfweg de eerste set. Toen kantelde de wedstrijd en was het plots Authom die moeilijkheden had om zijn service binnen te halen, terwijl Brown dat deed met het grootste gemak. Gevolg: 5-5. Maar net op dat moment kon Maxime Authom de Duitser verrassen door zijn niveau nog wat te verhogen om zo nog een extra break af te dwingen: 7-5.

Ook de tweede set begon aanvankelijk gelijkopgaand. Beide mannen kregen kansen om te breaken, maar uiteindelijk slaagde enkel Authom daarin. Brown was van zijn melk en de Belg keek niet meer om. Hij gunde Dustin Brown nog één spelletje en kon daarna juichen: 6-1. En ook hij was daar blij mee:

Maxime Authom

Victoire 7-5 6-1 face à Brown au deuxième tour des qualifs ; on y est presque !

“Met 7-5 6-1 gewonnen tegen Brown in de tweede ronde van de kwalificaties; we zijn er bijna!”

En zo staan zowel Maxime Authom en Ruben Bemelmans op één overwinning van de hoofdtabel van de Australian Open. In de laatste kwalificatieronde moeten ze het respectievelijk opnemen tegen de Fransman Florent Serra (ATP-123), het achtste reekshoofd die al twee moeilijke matchen achter de rug heeft, en de Turk Marsel Ilhan (ATP-214). Voor Authom en Serra wordt het hun eerste ontmoeting, Bemelmans en Ilhan ontmoetten elkaar al vier keer eerder. Drie van die vier ontmoetingen werden gewonnen door Ilhan, maar de laatste match dateert al wel van midden 2010. Ruben Bemelmans keek voor Tennisplaza al even vooruit op die wedstrijd: “Ik heb al enkele keren tegen hem gespeeld. Het zal in elk geval een moeilijke wedstrijd worden. Maar ik heb de laatste tijd veel vooruitgang geboekt, en ik zie het dus volledig zitten.”

Eerst krijgen Authom en Bemelmans echter nog een dagje rust. Hun wedstrijd staat namelijk pas gepland voor zaterdag. “Morgen ga ik Melbourne verkennen. Dat is echt een toffe stad. Ik zal me niet vervelen”, aldus nog Bemelmans.