Home » Davis Cup » Bemelmans en De Loore verrassen met stunt en brengen België terug in de wereldgroep

Bemelmans en De Loore verrassen met stunt en brengen België terug in de wereldgroep

Bemelmans en De Loore verrassen met stunt en brengen België terug in de wereldgroep

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Ruben Bemelmans (ATP D-207) en Joris De Loore (ATP D-462) hebben voor een stunt gezorgd tegen Marcelo Melo (ATP D- 3) en Bruno Soares (ATP D- 5). België komt op een 3-0-voorsprong en zit terug in de wereldgroep van de Davis Cup!

Na een perfecte start op vrijdag konden de Belgen met een 2-0-voorsprong gaan slapen, dankzij knappe zeges van David Goffin (ATP-14) en Steve Darcis (ATP-103). Op de tweede dag hadden de Belgen een loodzware opdracht. Bemelmans en De Loore keken in de ogen van dubbeltoppers Melo en Soares.

Melo en Soares waren het beste wakker. Ze gingen in het eerste spelletje meteen door de opslag van De Loore en bleven de openingsset domineren. De Brazilianen grepen de eerste set met 6-3 en zaten zo meteen in een zetel na amper 24 minuten.

Bruno Soares en Marcelo Melo - © Philippe Buissin (Imagellan)
Bruno Soares en Marcelo Melo – © Philippe Buissin (Imagellan)

In de tweede set geraakten Bemelmans en De Loore steeds beter op elkaar ingespeeld. Ze serveerden allebei sterk en scoorden aan het net. In een beslissende tiebreak toverden de Belgen met hun beste tennis en triomfeerden ze met 7-5.

Joris De Loore en Ruben Bemelmans - © Philippe Buissin (Imagellan)
Joris De Loore en Ruben Bemelmans – © Philippe Buissin (Imagellan)

De derde set ging opnieuw heel gelijkopgaand. Beide tandems behielden hun opslag en gaven elkaar geen duimbreed toe. Bij een 5-4-voorsprong voor de Brazilianen lieten de Belgen het op hun opslag echter afweten. Melo en Soares benutten meteen de eerste setbal en kwamen zo op een 2-1-voorsprong in sets.

Bemelmans en De Loore gaven niet op en breakten vroeg in de vierde set. Ze hielden het hoofd koel en grepen de vierde set met 6-4. Het publiek werd gek, zong massaal “Tous ensemble” en scoorde met een perfecte wave.

Een vijfde set beslechtte de dubbelthriller. Bemelmans en De Loore bleven geloven in een mirakel en realiseerden een break bij 1-1. De twee duo’s lieten de fans genieten van waanzinnige rally’s. De Belgen bleven schitteren en mochten bij 5-4 na ietsje meer dan drie uur serveren voor de match. Ze maakten het subliem af en nu is het tijd voor een feestje!

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

Meer nieuws