Home » Davis Cup » Bemelmans en Desein brengen België op 2-1-voorsprong

Bemelmans en Desein brengen België op 2-1-voorsprong

Ruben Bemelmans (ATP D- 188) en Niels Desein (ATP D-394) hebben het Belgische team op een 2-1-voorsprong gezet in de Davis Cupontmoeting tegen Zwitserland. Ze versloegen Michael Lammer (ATP D- 765) en Adrien Bossel (ATP D-1155) in vier sets.

Op de eerste dag van het Davis Cupduel tussen België en Zwitserland hielden de beide teams elkaar in evenwicht. Ruben Bemelmans verloor verrassend tegen Henri Laaksonen maar daarna zette Steve Darcis de situatie recht tegen Michael Lammer (ATP-576). Door de 1-1-tussenstand werd de dubbelmatch op dag 2 heel cruciaal.

Michael Lammer en Adrien Bossel - © Fotoplaza | Christophe Moons
Michael Lammer en Adrien Bossel – © Fotoplaza | Christophe Moons
Bemelmans en Desein waren op papier de favorieten tegen Lammer en Bossel maar ze maakten in de eerste set hun favorietenrol niet waar. Tot 1-1 kon het Belgische duo nog gelijke tred houden met hun Zwitserse tegenstanders maar daarna moesten ze de rol lossen. De Belgen maakten te veel fouten en verloren twee keer hun opslag. Desein sloeg in één game zelfs twee dubbele fouten. Het Belgische duo kon ook geen kansen forceren op de opslag van de Zwitsers. Bemelmans en Desein konden geen enkel spelletje meer winnen en moesten met 6-1 het onderspit delven.

De talrijk opgekomen Belgische fans probeerden Bemelmans en Desein met trommels, getoeter en gezang vooruit te stuwen. Het duo geraakte in de tweede set beter op dreef en kon de Zwitsers op hun opslag onder druk zetten. Tot 3-3 gaven de twee teams elkaar echter geen duimbreed toe maar met de steun van het Belgische publiek gingen Bemelmans en Desein bij 4-3 door de opslag van de tegenstanders. Bemelmans moest bij 5-3 de tweede set uitserveren maar toen kwamen ze op een 0-30-achterstand. Met twee aces zette Bemelmans de situatie recht en daarna pakte het Belgische team de tweede set met 6-3. Bemelmans vierde de setwinst met een luide kreet.

In de derde set gingen de Belgen verder op hun elan. Bemelmans en Desein kwamen niet meer in de problemen op hun opslag en gingen bij 2-2 een eerste keer door de opslag van de Zwitsers. Bij 4-2 kwamen de Belgen op een 0-40-voorsprong en benutten ze hun tweede breakpunt. Op de opslag van Desein maakt het duo de derde set met 6-2 af.

Bemelmans en Desein gingen met veel vertrouwen verder in de vierde set. Ze gingen twee keer door de opslag van de Zwitsers en maakten de match af met 6-2. Op dit moment barstte er een feestje los bij de Belgische supporters. Dankzij de zege in de dubbelmatch komt België nu op een 2-1-voorsprong tegen Zwitserland. Zondag moeten ze nog één enkelmatch winnen om bij de beste acht van de wereld te geraken. Davis Cupcoach Johan Van Herck was op het interview on court achteraf heel tevreden en zei dat de vier spelers zondag klaar zijn om te spelen.

Ook Bemelmans klonk voldaan na afloop. “Na het verlies van gisteren was ik ontgoocheld, maar ik heb vandaag goed gereageerd”, reageerde hij. “In het begin van de wedstrijd was ik wat nerveus en in de eerste set ging het niet goed. Daarna hebben we ons niveau opgekrikt en begonnen we ook beter te serveren. Het doet deugd om voor het team een punt binnen te halen.”