Home » Geen categorie » Bemelmans en Desein naar kwartfinale in Eckental

Bemelmans en Desein naar kwartfinale in Eckental

Bemelmans en Desein naar kwartfinale in Eckental

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Ruben Bemelmans (ATP-191) en Niels Desein (ATP-219) hebben zich beiden geplaatst voor de kwartfinale van het Challengertoernooi van Eckental (€35 000). In het dubbelspel bereikten ze samen de halve finale.

Desein zorgde in Eckental voor de stunt van de dag door topreekshoofd Dustin Brown (ATP-86) voor eigen publiek te verslaan. In een spannende eerste set moest een tiebreak de beslissing brengen, daarin trok onze landgenoot met 7-6(5) aan het langste eind. In de tweede set hadden beide spelers het moeilijk om hun opslag te behouden. Uiteindelijk wist Desein het hoofd koel te houden en pakte hij set twee met 6-4. In de kwartfinale moet hij het opnemen tegen achtste reekshoofd Andrea Arnaboldi (ATP-178) uit Italië.

Bemelmans vocht net zoals in de eerste ronde en spannende driesetter uit, ditmaal tegen de Duitser Daniel Brands (ATP-324). Hij won de eerste set met 6-4, maar kende in de tweede set een dipje en gaf die met 1-6 uit handen. Met 6-2 in set drie zette hij uiteindelijk de puntjes op de i. Tegenstrever in de kwartfinale wordt de Rus Konstantin Kravchuk (ATP-263).

Ook in het dubbelspel zijn Bemelmans en Desein aardig op dreef. Ze versloegen topreekshoofden Serey Betov en Alexander Bury uit Wit-Rusland met 6-2 6-3 en boekten zo een plaatsje bij de laatste vier. In de halve finale nemen ze het op tegen het Poolse duo Andriej Kapas en Blazej Koniusz.

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

Meer nieuws