Home » Geen categorie » Bemelmans en Desein zwoegen zich naar tweede ronde in Eckental

Bemelmans en Desein zwoegen zich naar tweede ronde in Eckental

Bemelmans en Desein zwoegen zich naar tweede ronde in Eckental

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Ruben Bemelmans (ATP-191) en Niels Desein (ATP-219) hebben zich geplaatst voor de tweede ronde van de Challenger van het Duitse Eckental (€35000). Ze moesten allebei meer dan 2 uur strijden voor de zege.

Bemelmans moest spelen tegen de Kroatische kwalificatiespeler Filip Veger (ATP-533). De veel lager gerangschikte Veger was op papier een haalbare tegenstander voor Bemelmans maar hij bood stevig weerwerk. Onze landgenoot verloor de eerste set in een tiebreak maar keerde daarna in de tweede set terug met 6-3. In de derde beslissende set kwam het opnieuw tot een tiebreak en daarin haalde Bemelmans het met 7-5. De Genkenaar stond maar liefst 2 uur en 23 minuten op het tennisveld. In de tweede ronde wacht voor Bemel een duel met het tweede reekshoofd Andreas Beck (ATP-113) of zijn tegenstander Daniel Brands (ATP-324).

Niels Desein bereikte als tweede Belg ook de tweede ronde in Eckental. Desein vocht een spannend duel uit met de Oostenrijker Martin Fischer (ATP-206). De 27-jarige Belg moest de eerste set met 6-2 prijsgeven maar gaf zich niet gewonnen. Desein won de tweede en de derde set telkens in een tiebreak en kon na 2 uur en 24 minuten zegevieren. In de tweede ronde moet hij het opnemen tegen het eerste reekshoofd Dustin Brown (ATP-86) of de Bulgaar Uladzimir Ignatik (ATP-199).

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

Meer nieuws