Home » Geen categorie » Bemelmans geeft ticket voor hoofdtabel Houston uit handen

Bemelmans geeft ticket voor hoofdtabel Houston uit handen

Bemelmans geeft ticket voor hoofdtabel Houston uit handen

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Ruben Bemelmans (ATP-163) stond erg dichtbij de hoofdtabel op het graveltoernooi in het Amerikaanse Houston ($539 730), maar kon het niet afmaken. Na een felbevochten wedstrijd verloor hij van de Amerikaan Ryan Harrison (ATP-115) in drie sets.

In de eerste twee kwalificatieronde won Bemelmans vrij vlot van lager geklasseerde spelers. Hij versloeg de Amerikaan Mitchell Krueger (ATP-435) met 7-5 6-3 en de Indiër Srikar Alla (ATP-1931) met 6-2 6-2.

In de laatste kwalificatieronde stond een duel met eerste reekshoofd Ryan Harrison (ATP-115) op het programma. Bemelmans begon fel aan de wedstrijd, en sleepte set één met 6-1 in de wacht. In de tweede set liep hij 5-2 uit, maar kon het niet afmaken. Harrison vocht zich terug in de wedstrijd, redde zes matchpunten, en pakte de set met 5-7.

Een razend spannende derde set moest dus de beslissing brengen. Bemelmans zette alles op alles om door de opslag van de Amerikaan te gaan. Hij kwam 3-1 voor, en moest dus opnieuw proberen om die voorsprong vast te houden. Dat lukte echter niet, en bij 4-2 ging Harrison door de opslag van onze landgenoot. Bij 4-4 moest Bemelmans alles uit de kast halen om zijn opslagspel te redden, wat nipt lukte, maar bij 5-5 moest hij zich dan toch gewonnen geven. Maar ook Harisson kon het niet afmaken, en zo moest een tiebreak de beslissing brengen.

In die tiebreak bleek de Amerikaan dan toch mentaal het sterkst, hij haalde het na 2 uur en 17 minuten met 6-1 5-7 6-7(3). Een ontgoocheling dus voor Bemelmans, die alweer onderuit gaat in de laatste kwalificatieronde.

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

Meer nieuws