Home » Xtra » Bemelmans: “Had nood aan een frisse wind”

Bemelmans: “Had nood aan een frisse wind”

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Deze week raakte bekend dat Xavier Malisse Ruben Bemelmans (ATP-148) in 2014 zal begeleiden én zal coachen. “Iets wat ik helemaal zie zitten”, vertelt die laatste aan Tennisplaza België.

TennisDirect campagne interclub maart 2021
TennisDirect campagne interclub maart 2021

Bemelmans vertoeft momenteel in Florida waar hij zich, samen met Malisse, klaarstoomt voor het aankomende seizoen. “Het is hier fantastisch”, vertelt hij. “Ik kan hier genieten van een goede accommodatie, ben goed aan het spelen en de zon doet hier niets anders dan schijnen.” (lacht)

Over zijn keuze om Malisse aan te stellen als zijn nieuwe vaste trainer, is Bemelmans duidelijk. “Ik had nood aan een frisse wind. Xavier is hét voorbeeld voor iedere Belgische tennisser en heeft enorm veel ervaring. Dat zal zeker van pas komen.”

Bemelmans en Malisse kennen elkaar goed. In 2012 wonnen ze het toernooi van Los Angeles (ATP World Tour 250) in het dubbelspel.

Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

MEER NIEUWS

Roberto Bautista Agut - © Richard van Loon (tennisfoto.net)

Vierde reekshoofd onderuit op European Open

Vierde reekshoofd Roberto Bautista Agut (ATP-20) heeft zich niet kunnen plaatsen voor de kwartfinale op de European Open in Antwerpen (België, ATP 250). De Hongaar Marton Fucsovics (ATP-39) was in drie te sterk voor de 33-jarige Spanjaard.

LEES MEER