Home » ATP » Bemelmans hangt racket aan de haak en gaat Bergs coachen

Bemelmans hangt racket aan de haak en gaat Bergs coachen

Bemelmans hangt racket aan de haak en gaat Bergs coachen

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Ruben Bemelmans (ATP-335) hangt zijn racket aan de haak. Onze 34-jarige landgenoot gaat aan de slag als coach van Zizou Bergs (ATP-146).

Bemelmans speelde vorige week zijn laatste wedstrijd op het Challengertoernooi van Ilkley (Groot-Brittannië, ATP 250), waar hij verloor van Bergs. “Het is tijd voor mij om een groot hoofdstuk van mijn leven af te sluiten, ik stop met tennissen. Ik speel al sinds ik drie jaar oud was en nu, dertig jaar later, is het tijd aan de volgende generatie om het over te nemen”, schreef Bemelmans op Instagram.

De afgelopen weken trainde Bemelmans al vaak samen met Bergs, van wie hij nu de coach wordt: “Mijn tijd op het veld is misschien voorbij, maar ik ben erg blij om nieuw talent te begeleiden zoals ik de afgelopen weken deed met Zizou Bergs en vorige maand met Michael Geerts. Ik zal altijd alle herinneringen en geweldige prestaties koesteren en wil iedereen bedanken die me heeft geholpen dit mogelijk te maken. Ik kijk uit naar alles wat komen gaat en ik kijk er erg naar uit om meer tijd met mijn gezin door te brengen.”

Bemelmans won tijdens zijn carrière zes challengertoernooien en veertien futurestoernooien in het enkelspel. Samen met Xavier Malisse pakte hij ook een ATP-dubbeltitel in 2012 in Houston. In 2017 bereikte hij de derde ronde op Wimbledon, in 2015 was de derde ronde het eindstation op de US Open. Hij piekte op de 84e plaats op de ATP-ranking en bereikte met België twee keer de finale van de Davis Cup.


Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

Meer nieuws