Home » Davis Cup » Bemelmans: “Het verloop van de wedstrijd doet extra pijn”

Bemelmans: “Het verloop van de wedstrijd doet extra pijn”

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Teleurstelling alom uiteraard bij de Belgische ploeg na het verloren dubbelspel. “Dit is een harde klap”, zei Ruben Bemelmans (ATP D-274) op de persconferentie na afloop.

De emoties laaiden niet alleen tijdens de wedstrijd, maar ook erna hoog op. Bemelmans barstte na de wedstrijd in tranen uit op de bank. “Sinds onze zege in de halve finale hebben we bijzonder hard naar dit weekend toegeleefd. Als je dan verliest is dat een harde klap en het verloop van de wedstrijd doet extra pijn.”

Bemelmans en De Loore mochten bij 5-4 in het derde bedrijf serveren voor de set, maar gaven hun bonus uit handen. “Het is altijd moeilijk om een set uit te serveren, dat is gewoon een feit. Ik moest dat game te veel tweede opslagen slaan en dan weet je dat het moeilijk wordt. Het is jammer, want ze hebben daar de draad weer opgepikt.”

Een key moment, zo zag ook kapitein Johan Van Herck. “Het hoeft geen betoog dat die derde set heel belangrijk was. We kwamen terug na een moeilijke start en hadden kansen in het derde bedrijf. Hoe dan ook moeten we hier positieve zaken uithalen. We hebben vandaag toch laten zien wie we zijn in de Davis Cup en morgen is uiteraard een nieuwe dag.”

David Goffin (ATP-7) en Steve Darcis (ATP-76) staan morgen voor een lastige opgave, maar de handdoek in de ring gooien doet Van Herck nog niet. “We kennen deze situatie. Het is niet de eerste keer dat we op achterstand komen. We weten wat we morgen kunnen verwachten, we weten wie zal spelen en we hebben zelf twee goede kaarten in handen. Het zal hoe dan ook een mooie dag worden.”

Hopelijk wordt het ook een mooie dag op Circus promoties.

 

Steven Gijbels

Steven Gijbels

MEER NIEUWS