Home » European Open » Bemelmans in de wolken met halve finale: “Het is nog niet afgelopen!”

Bemelmans in de wolken met halve finale: “Het is nog niet afgelopen!”

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Ruben Bemelmans (ATP-98) heeft op een persconferentie tevreden teruggeblikt op zijn overwinning tegen Joao Sousa (ATP-61) in de kwartfinale op de European Open.

TennisDirect campagne interclub maart 2021
TennisDirect campagne interclub maart 2021

Bemelmans blijft uitstekend op dreef op de European Open. Hij klopte de Portugees Sousa in drie sets en bereikt zo voor het eerst in zijn carrière de halve finale van een ATP-toernooi.

De Belg was heel tevreden over zijn partij: “Ik heb op een hoog en constant niveau gespeeld. Het begin van de partij was lastig want hij speelde beter en agressiever. Ik heb in de tweede set iets agressiever gespeeld en mijn spel aangepast”

Ruben Bemelmans - © Vincent Van Doornick (Imagellan)
Ruben Bemelmans – © Vincent Van Doornick (Imagellan)

In het laatste spelletje van de match moest Bemelmans zijn zenuwen onder controle houden. Hij redde nog vijf breakballen en benutte uiteindelijk zijn eerste matchbal: “Het was nog wel “stressen” in de laatste game. Het is altijd moeilijk om uit te serveren. Ik heb nog net genoeg kwaliteit kunnen brengen en ben kalm gebleven.”

Ondanks drie slopende driesetters voelt de Belg zich nog heel goed: “Ik voel me nog goed fysiek en mentaal. Ik ben heel tevreden maar het is nog niet afgelopen. Ik ga nu voor de finale!”

Ruben Bemelmans - © Vincent Van Doornick (Imagellan)
Ruben Bemelmans – © Vincent Van Doornick (Imagellan)

Door zijn zege zal Bemelmans waarschijnlijk zijn beste ranking (nummer 84) evenaren: “De ranking is heel belangrijk. Dit is een mooie boost! Ik wil graag de hoofdtabel van de Australian Open veiligstellen. Ik moet nog wel punten van vorig jaar verdedigen maar dit is een stap in de goede richting.”

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

MEER NIEUWS

Elise Mertens en Su-Wei Hsieh - © Jimmie48 Tennis Photography

Nieuwe dubbelpartner voor Mertens

Elise Mertens (WTA D-4) en Su-Wei Hsieh (WTA D-1) zullen in 2022 niet meer samen dubbelen. Mertens zal volgend seizoen samen spelen met de Russische speelster Veronika Kudermetova (WTA D-14)

LEES MEER