Home » Grand Slam » Roland Garros » Bemelmans in extremis opgevist voor hoofdtabel Roland Garros

Bemelmans in extremis opgevist voor hoofdtabel Roland Garros

Bemelmans in extremis opgevist voor hoofdtabel Roland Garros

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Goed nieuws voor Ruben Bemelmans (ATP-111). Onze landgenoot sneuvelde in de laatste kwalificatieronde, maar werd door het forfait van Yen-Hsun Lu (ATP-112) opgevist als lucky loser voor de hoofdtabel.

Bemelmans ging gisteren in de derde kwalificatieronde onderuit tegen Thomaz Bellucci (ATP-269). Vanaf dan was het bang afwachten of onze landgenoot als lucky loser nog opgevist zou worden. Bij een loting tussen de zes hoogst gerankte qualifiers, die verloren in de laatste kwalificatieronde,  kwam Bemelmans pas als vijfde uit de bus.

Omdat Hyeon Chung (ATP-20), Filip Krajinovic (ATP-29), Andrey Rublev (ATP-31) en Nicolas Kicker (ATP-84) afzegden moest Bemelmans hopen op nog één extra afzegging. Met het forfait van Lu kwam zopas het verlossende nieuws. Niet veel later trok ook Alexandr Dolgopolov (ATP-54) zich terug waardoor ook de zesde lucky loser Simone Bolelli (ATP-130) op de hoofdtabel verschijnt. De Italiaan ontmoet niemand minder dan Rafael Nadal (ATP-1)

Bemelmans neemt het in de eerste ronde op tegen Bhambri. De 25-jarige Indiër is in principe een haalbare kaart. Opvallend: Bhambri speelde dit jaar nog geen enkele partij op gravel en werkte in totaal op ATP-niveau nog maar acht (!) wedstrijden af op gemalen baksteen. Bij winst wacht kwalificatiespeler Jurgen Zopp (ATP-138) of Jack Sock (ATP-15).

https://twitter.com/EntryLists/status/999755449623830528

https://twitter.com/EntryLists/status/1000386839533051904

Steven Gijbels

Steven Gijbels

Meer nieuws