Home » Davis Cup » Bemelmans kan België niet naar finaleweek loodsen

Bemelmans kan België niet naar finaleweek loodsen

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

De Belgische tennismannen zijn er eind november niet bij in de finaleweek van de Davis Cup. Ruben Bemelmans (ATP-222) verweerde zich kranig in het vijfde en beslissende duel, maar moest uiteindelijk het onderspit delven tegen Marton Fucsovics (ATP-84).

TennisDirect campagne interclub maart 2021
TennisDirect campagne interclub maart 2021

Het begon nochtans veelbelovend voor onze landgenoot. Bemelmans trok een spannende eerste set naar zich toe in een tiebreak (9-7). Maar in set twee en drie sputterde de opslag van de Belg. Na een gevecht van twee uur en twintig minuten prijkte de 7-6(7), 4-6 en 2-6 op het scorebord van de Fonix Hall, waar beide landen elkaar de voorbije twee dagen op gravel bekampten.

Na de eerste twee enkelspelen gisteren stond het 1-1 gelijk. Bemelmans won zijn openingsmatch verrassend van Attila Balazs (ATP-76) met 5-7, 7-6 (7/4) en 6-4. Aansluitend kwam Kimmer Coppejans (ATP-154) net tekort tegen Marton Fucsovics, die het met 2-6, 7-5 en 4-6 haalde. Zaterdag zetten Sander Gillé en Joran Vliegen België opnieuw op voorsprong door met 3-6, 6-1 en 6-4 te winnen van Balazs en Fucsovics. Coppejans kon daarna de ontmoeting beslissen, maar ging kansloos (3-6, 0-6) onderuit tegen Balazs.

Hongarije plaatst zich dus voor de finaleweek van de Davis Cup. Die wordt van 23 tot 29 november in Madrid georganiseerd met achttien landen. België moet als verliezer in september aan de bak in de play-offs van Wereldgroep I.

Gunter Van Stappen

Gunter Van Stappen

MEER NIEUWS