Home » Grand Slam » Wimbledon » Bemelmans klopt veteraan Haas op Wimbledon

Bemelmans klopt veteraan Haas op Wimbledon

Bemelmans klopt veteraan Haas op Wimbledon

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Ruben Bemelmans (ATP-124) staat in de tweede ronde van Wimbledon. Hij versloeg in de eerste ronde de Duitser Tommy Haas (ATP-258) in vier sets. 

Bemelmans heeft een topprestatie neergezet door de 39-jarige Haas aan de kant te zetten in vier sets. Enkele weken geleden versloeg de Duitser Roger Federer (ATP-5) nog op het toernooi van Stuttgart. In de openingsset kon de Belg een solide indruk achterlaten. Bemelmans wist een goed antwoord te bieden op de opslag van Haas. Zelf moest hij twee breakpunten toestaan, die hij beide wist weg te poetsen. De openingsset ging met 6-2 naar de Belg.

In de tweede manche kon Haas, die in 2009 de halve finale haalde op Wimbledon, zijn niveau gevoelig omhoog krikken. Hij serveerde een pak beter en zette zo druk op de opslag van Bemelmans. Haas had aan één break genoeg om de set met 3-6 te nemen. De wedstrijd was weer in evenwicht.

Ruben Bemelmans - © Melissa Van de Wiele
Ruben Bemelmans – © Melissa Van de Wiele

De Duitser kon dat niveau echter niet vasthouden en dat bood kansen voor Bemelmans. Hij draaide de rollen om in de derde set en stond geen enkel breakpunt toe. Door de derde set te winnen met 6-3, nam de Maasmechelaar een optie op de overwinning.

In de vierde set kon Bemelmans zijn sterke service blijvend in de strijd gooien en rukte iets meer op naar het net, met succes. Met elk één break op zak leken beide spelers af te stevenen op een tiebreak. Bemelmans kon echter in de eindfase van de vierde set een beslissende break scoren en maakte zo de wedstrijd uit na 2u39. De setstanden waren 6-2, 3-6, 6-3 en 7-5.

Bemelmans staat zo voor de tweede keer in zijn carrière in de tweede ronde van Wimbledon. Hij komt nu uit tegen Daniil Medvedev (ATP-49) die verrassend wist te winnen van het vijfde reekshoofd Stan Wawrinka (ATP-3). Bij winst evenaart Bemelmans zijn beste resultaat op een Grand Slam.

https://twitter.com/christophemoons/status/881955937598275585

Deel dit artikel

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
koen

koen

Meer nieuws