Home » Geen categorie » Bemelmans klopt zesde reekshoofd in Aptos

Bemelmans klopt zesde reekshoofd in Aptos

Bemelmans klopt zesde reekshoofd in Aptos

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Op het ATP-Challengertoernooi in het Amerikaanse Aptos ($100 000) is Ruben Bemelmans (ATP-179) doorgestoten naar de kwartfinale. Hij versloeg in 2 sets het zesde reekshoofd Ante Pavic (ATP-138).

Op het hardcourt van Aptos begon Bemelmans sterk tegen de Kroaat Pavic. In de eerste set brak hij 2 keer door de opslag van zijn tegenstander en verloor zelf geen enkele keer zijn opslag. De Genkenaar won in sneltempo de eerste set met 6-2.

In de tweede set keerde Pavic terug in de wedstrijd. De Kroaat serveerde sterker en verzilverde één breakpunt. Een tiebreak bracht de beslissing in de tweede set. Daarin speelde Bemelmans opnieuw beter en won hij met 7-2. Na 1 uur en 21 minuten had onze landgenoot afgerekend met zijn tegenstander.

In de kwartfinale wacht voor Bemelmans een moeilijke klus: een duel met tweede reekshoofd en ex-toptienspeler Marcos Baghdatis (ATP-106). Op het toernooi van Vancouver verloor Bemelmans vorige week nog in 3 sets nipt van de Cyprioot. Hij krijgt 1 week later al kans op revanche.

Bemelmans (Dubbelranking-ATP-226) was ook in het dubbelspel in Aptos succesvol. Samen met zijn Litouwse dubbelpartner Laurynas Grigelis (Dubbelranking-ATP-336) plaatste hij zich voor de halve finale. Ze versloegen in 2 sets het tweede reekshoofd Kevin King (Dubbelranking-ATP-116) en Divij Sharan (Dubbelranking-ATP-113).

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

Meer nieuws